Was Leopold von Sacher-Masoch (oostenrijker) een katholiek of een protestant? Is sadomasochisme rechts van aard of juist niet?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Leopold_von_Sacher-Masoch

Weet jij het antwoord?

/2500

Heeft er niets mee te maken... Ook dit is een spel dat door seksuele energie gedreven wordt... Het is niet links en niet rechts, het is niet protestant en niet katholiek, het is niets van dat... Het is menselijk, en meer niet...

Ha, die Ikke0001; Ik heb geen idee wat de religieuze overtuiging van Leipe Leo was en zie geen enkel verband tussen sexuele voorkeur enerzijds en politieke, religieuze of welke andere overtuiging dan ook.

Volgens de Engelse wikipedia was deze man socialist en humanist, althans dat zou op te maken zijn uit zijn geschriften. Het woord masochisme is afgeleid van de naam van Masoch (overigens tegen zijn wil), op basis van een aantal dingen die hij geschreven heeft. Sadomasochisme is een breder begrip dan masochisme. BDSM, zoals het tegenwoordig geloof ik genoemd wordt is een nog veel breder begrip, maar ik zie absoluut niet wat dit met politiek te maken heeft, misschien kun je dat nader toelichten hoe je dat bedoelt, want zoals het er nu staat komt de vraag een beetje merkwaardig over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100