Wat moet je als eigenschappen hebben,als je vrijwilliger wilt worden van de Zonnebloem?

Ik heb een commerciele achtergrond, maar wil graag iets doen voor een ander. Ik houd van gezelligheid is dat belangrijke eigenschap?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja Als vrijwilliger kun je helpen bij alle gelegenheden, zoals hulp bij vakantiereisjes, of koffiemiddagen, of andere uitjes. Ik zou zeggen, neem contact op met de zonnebloem in jouw regio en vraag waar behoefte aan is.

Gezellig zijn en het gezellig hebben is belangijk. Maar het is ook belangrijk dat je geduld hebt. Deze mensen zijn vaak niet meer zo snel en dat vergt wat geduld. Verder kan er van je gevraagd worden om de mensen te helpen met wassen en aankleden, dat moet je natuurlijk ook willen. Wel goed van je om dit te doen!

Bereidwilligheid, en als ze je daarmee niet willen hebben dan zoek je een andere organisatie waar je wel welkom bent.

Met alleen gezellig zijn en van gezelligheid houden kom je er niet, al is het wel belangrijk. Je moet ook oog hebben voor de mensen om je heen, en voor siuaties, zien wat er nodig is en zien wanneer je iemand kunt helpen. Hulpvaardig zijn. Contactueel goed zijn, een praatje kunnen maken over ditjes en datjes met de mensen. En geduld hebben. Ook iemand met een commerciele achtergrond zou dit heel goed kunnen hoor! Leuke afwisseling met je dagelijkse werk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100