Zijn er complexen zoals caravanpark, tuinpark etc waar het restafval in speciale, gekochte vuiniszakken aangeleverd moeten worden en werkt dit?

Nu is het vaak zo dat sommige mensen hun afval zelf meenemen (wie aanvoert kan ook afvoeren) en anderen van alles in containers gooien, ook wat niet mag. Dit verhoogt de kosten. EEn oplossing kan zijn: koop speciale vuilniszakken, met een logo. Alleen deze zakken mogen in de container. Wil je afvoeren, prima. Wil je t in containers kwijt, ook goed: je betaalt immers per zak.
Invoeren van dit systeem lukt niet, omdat men bang is dat er dan gedumpt wordt, wat weer ratten aantrekt.

Ik vraag me af of er plekken zijn waar men al met betaalde zakken werkt en of het daar goed gaat, niet gedumpt wordt. Zijn die er?

Toegevoegd na 2 uur:
Dat het niet werkt ivm onverschilligen, besef ik. Dus daar vraag ik niet echt naar:-)

Ik weet dat er plekken zijn waar t wel werkt, maar waar?
Kent/weet iemand van zulke plekken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ken toevallig zo'n park, Recreatiedorp De Ossenberg in Overberg. Ze werken daar met heel specifieke zakken, knalrood, en alleen in die zakken kun je het afval aanleveren. Controle hierop bestaat voornamelijk uit sociale controle. De containers staan behoorlijk aan de weg en rondlopen met een grijze zak in plaats van zo'n rode zou al snel opvallen. Voor zover ik weet zijn er geen ongeregeldheden, ik heb in die containers slechts rode zakken gezien. Als je wilt weten hoe de ervaringen zijn van de beheerders zou je even kunnen bellen, tel.: 0343 - 481 354

Bronnen:
http://www.ossenberg.nl/

Op een camping e.d. zul je dat nooit echt goed onder controle kunnen houden, omdat heel veel mensen nu eenmaal hufters zijn die lekker vooral doen wat ze zelf het beste uitkomt. De campingeigenaar kan wel eigen vuilniszakken hebben, die zal hij aan de klant moeten verstrekken en niet verkopen. Dan zal de container moeten staan op een plaats waar er heel veel toezicht is en dat heb je nu eenmaal niet 24 uur/dag. Er zijn in sommige wijken wel vuilcontainers die alleen maar open kunnen met een speciale chippas van de buurtbewoners. Op die chippas staat geld en dat wordt er per kilo vuilnis afgetrokken. Zo betaal je echt per gewicht. Zo'n pasjessysteem heb ik ook wel eens meegemaakt voor het douchen. Dus in plaats van muntjes. Het werkte wel en de klant heeft zelf in de hand wat ie uitgeeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100