Hoeveel capaciteit heeft onze eigen Menselijke harde schijf eigenlijk?

Uit mijn (vroege) jeugd kan ik me dingen gedetailleerd herinneren,maar er zijn okk herinneringen die door b.v hypnose naar boven zijn te halen. Zal alles wat je ooit meegemaakt heb nog ergens opgeslagen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alles wat wij bewust hebben meegemaakt en misschien nog wel meer ligt opgeslagen, maar waar? Meestal zijn de paadjes er naartoe dichtgegroeid of kunnen wij de richtingaanwijzers niet meer lezen. Toegevoegd na 5 minuten: Alles wat je je van heel vroeger herinnert is uitermate onbetrouwbaar want iedere herinnering die je ophaalt schijnt herschreven te worden teruggezet. Een mens is geneigd om ontbrekende dingen in te kleuren; wat het scherpst voor de geest staat is waarschijnlijk het meest gemanipuleerd (wat nou photoshop, wij deden dit zelf allang).

Bij de mens is 't waarschijnlijk zo dat één 'bitje' onderdeel uitmaakt van de betekenis van meerdere zaken (meerdere herinneringen of wat dan ook). Bij PC's niet. Daarom is 't eigenlijk niet helemaal goed te vergelijken. Anders zou ik een schatting doen van 10000000000000000000000000000000 byte. Toegevoegd na 1 minuut: Let trouwens op: bij hypnose kunnen zeer eenvoudig zaken bij je 'naar boven worden gehaald' zonder dat die zaken ooit echt gebeurd zijn. Door de hoge gevoeligheid van de hersenen voor suggestie en de daarmee gepaard gaande misassociatie kunnen er uiterst levendige herinneringen ontstaan van zaken die nimmer gebeurd zijn.

Uitzonderlijke mensen als de savant Kim Peek tonen aan dat menselijke hersenen in staat kunnen zijn om alles wat ze zien en mee te maken op te slaan in hun hersenen. Het gaat hier echter wel om mensen die een abnormale afwijking in de hersenen hebben die kennelijk niet samen kan gaan met wat wij 'normaal functioneren' noemen. Een uitzondering lijkt Daniel Tamett te zijn, die wel op een normale manier kan denken maar ook weer neit alles kan onthouden behalve dat wat hem boeit (getallen en talen). Het lijkt er dus op dat de ene hersenfunctie de andere (het opslaan van herinneringen) tegenwerkt.

Von Neumann schrijft in zijn "The Computer and the Brain" aan de hand van een totale aantal neurale synapsen tijdens je leven, dat je dan op 10^20 uitkomt. Maar het werkelijke aantal ligt lager. Als je meeneemt dat elke synaps een paar 'bits' kan bevatten kom je uit tussen de 10^13 en 10^15. Dat is dan zo grofweg 10 Petabit.

Het nadert onbegrensd... En ja alles wat je ooit hebt meegemaakt wordt opgeslagen, dat klopt... (sleutelwoord: Akasha)

Tussen de 10 en 42 Petabit. Toegevoegd na 1 uur: Dat voor het geheugen in de mens zelf. Het collectief geheugen is waarschijnlijk onbegrensd/

de mens zijn hersenen zijn maar voor 10% bewust en wat in de rest word opgeslagen kan inderdaad door middel van hypnose worden opgehaald (er zijn mensen die hele boeken kunnen opdragen als ze onder hypnose zijn) van computergeheugen weet ik maar weinig af

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100