Moet je in amerika evenveel talen leren als in Nederland?

Hier moet je zoveel talen leren. Duits(stomme taal met naamvallen), Frans(begrijp er niks van), Engels(makkelijk en belangrijk voor later) en Spaans/Italiaans/Russisch en nog veel meer. Hier in NL kan je alle soorten talen leren, opzich wel leuk allemaal maar ik moet 4 talen leren en het ergste zijn Frans en Nederlands. Het slaat nergens op.

Heb je in Amerika ook zoveel talen? Spaans sowieso wel maar nog meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, genoeg hoor; Spanish, French, German, and Latin are taught at almost all US high schools. Russian, Italian, Mandarin, Arabic and other languages are taught at some schools, but not most. http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090904135658AAaHyg3 Overigens, tegenwoordig rijzen de Chineze (taal)scholen de pan uit, daar, maar ook in nederland!

Zelfs Spaans is geen verplichte taal. De enige verplichte taal op de Amerikaanse scholen is Engels. Verder mag je aan het begin van de middelbare school nog één of meerdere talen uitkiezen die je wil leren, maar dat móet niet. Ik heb ook gedacht, dat Spaans verplicht was, maar dat was een misvatting. Mijn broer woont al jaren in Amerika en zijn kleindochter gaat volgend jaar naar de middelbare school. Zij weet nog niet of ze naast Engels ook nog een andere taal zal volgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100