Waarom beginnen mensen in uitvoerende beroepen altijd vroeg?

Meestal al voor acht uur. Wat is de achtergrond? Niet alleen file ontwijken lijkt me

Weet jij het antwoord?

/2500

ochtenstond heeft goud in de mond. Het is raar, maar voor de middag kan je veel beter opschieten als na de middag

Buiten het ontwijken van de file (Wat echt wel een rede is) is het zo dat je in allerlei steden alleen eend eel van de dag met auto's de binnenstad in kan. Door er vvroeg te zijn, kan je met je busje tot op de plek van bestemming komen, uitladen en dan je auto nog in de buurt parkeren ook.

Buiten alle moderne problematiek als files, targets en ander geneuzel, is het van oorsprong ook om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van daglicht natuurlijk. Aangezien ze vroeger niet al die bouwlampen hadden, dat is er gewoon éénmaal ingegroeid ;)

File is één van de antwoorden inderdaad. Een vriend van me (Timmerman) staat vroeg op, omdat hij vaak een aardige afstand moet afleggen voordat hij begint. Het is wel fijn dat jij, je collega's en het materiaal er allemaal om dezelfde tijd is, nietwaar?

Het heeft inderdaad wel te maken met files vermijden, maar een belangrijker reden is ook een heel praktische. In zomertijd heeft het vooral te maken dat men dan vroeger begint en zo eerder op de dag weer weg kan in verband met de warmte en hitte. Toegevoegd na 12 minuten: En wegwerkers/stratenmakers bijvoorbeeld beginnen vroeger omdat het dan rustiger en veiliger is op straat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100