Wat is een tuintje in je hart?

Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb voor je gegoogeld op de mij onbekende uitdrukking, maar krijg alleen maar links naar en liedje van Jan Smit :shock: ! Het lijkt me dus in eerste instantie geen vaststaande uitdrukking, maar een dichterlijk verzinsel Maar hij zingt het samen met een Surniaamse, dus wellicht moeten we het in die hoek zoeken. Daar hebben ze wel meer van die lieve uitdrukkingen. Ik vind onder andere deze regel : "Er staat een roos in mijn tuin die nooit verwelken zal, want die roos ben jij en die tuin is mijn hart. " Wanneer het daaraan gerelateerd is, zal het inhouden dat je hart een vruchtbare voedingsbodem is voor een bepaalde geliefde. Cute wel weer.En van Surinaamse oorsprong dus. Toegevoegd na 33 seconden: Maar als je het niet erg vind, ga ik het hele liedje NIET beluisteren. Een páár principes zijn het waard overeind gehouden te worden.

Bloemrijk taalgebruik voor vlinders in je buik?

Misschien gewoon de artistieke vrijheid van de schrijver van het liedje.

Dat betekent mogelijk dat er iemand in je gevoel heeft zitten schoffelen? Klinkt niet zo best.

ja ik snap het wel het nummer komt van damaru. "ik heb een tuintje in mijn hart,alleen voor jou" "mi rowsu" "mi rowsu" betekent "mijn roos" waar rozen weer geassocieerd worden met liefde voor iemand. dat zal wel de clue moeten zijn. dus een tuintje is een speciaal plekje in je hart voor 1 of meerdere rozen ;)

mi blaka rowsu betekend mijn zwarte roos... damaru zingt het voor een meisje die hij zo noemt, en dat tuintje in zijn hart is de plaats waar de roos groeit. romantisch ;) je zegt toch ook wel eens dat je een speciaal plekje in je hart hebt voor iemand.

Je gevoel(ens) worden vaak geassocieerd met je hart : iemand heeft een gebroken hart, iemand heeft je op je hart getrapt, iemand is een hartedief, iets heeft je hart gestolen, iets of iemand is hartverwarmend, we wensen iemand van harte sterkte of feliciteren hem hartelijk, iemand kan je hartje zijn, je kunt hartzeer hebben, of tot in de grond van je hart verdrietig zijn, je kunt hartstochtelijk liefhebben, hartgrondig haten, en je hart kan bloeden om iets ergs wat gebeurt. Als je dat poetisch wilt zien, kan je je hart zien als een tuin, waar van alles in groeit of kan groeien, en bloeien. Je kunt ook onkruid uit die tuin halen, en iemand dus uit je tuin/hart verbannen - je kunt het heel druk hebben met je hart / gevoelens / tuin. Ik denk dus, dat het een mooie omschrijving is van je gevoelens, en wat daar allemaal mee gebeurt en kan gebeuren, en wat iemand daar voor schade aan kan richten door onvoorzichtig of onzorgvuldig met je gevoelens/ met je tuintje om te gaan. We zeggen wel eens, dat je over iemand heen walst, maar eigenlijk bedoelen we daarmee, dat we over iemands gevoelens heenwalsen - en dan wordt dat tuintje dus eigenlijk platgewalst. Als jij dus een roos (zwart of anderskleurig) koestert in het tuintje van je hart, zegt dat dus heel veel over de gevoelens die jij hebt voor die roos.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100