Moet je een acteer -opleiding(theater etc.) hebben gevolgd om Cliniclown te worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb je 9 september wat te doen? zo niet, kijk eens hier: http://www.cliniclowns.nl/page/home/over_ons/werken_bij/vacatures/cliniclown_informatieavond Behalve enigszins ervaring/talent in acteren/grapjes maken is het natuurlijk ook belangrijk dat je sterk in je schoenen staat en je kan omgaan met het beeld van al die zieke kindjes..

Kandidaten dienen psychologisch of pedagogisch geschoold te zijn en veel ervaring te hebben in improvisatie en/of clownerie. Daarna worden geselecteerde kandidaten uitgenodigd op een selectiedag. Deze dag bestaat uit improvisatie- en clownerieoefeningen en een motivatiegesprek. Als de kandidaat-clown positief geëvalueerd wordt, krijgt hij een opleiding van 3 maanden, waarna hij opnieuw wordt geëvalueerd. Daarna krijgt hij al dan niet een proefcontract van 3 maanden aangeboden. In deze proefperiode krijgen de nieuwe clowns de kans hun kennis uit te breiden en kunnen zij met al hun vragen en onzekerheden steeds terecht bij hun collega-clowns. De minimum leeftijd voor een cliniclown is achttien jaar.

De invloed van een Cliniclown is niet persé positief op de genezing van een patiënt, Naat. Onderzoek heeft uitgewezen, dat 61% van de patiënten zelfs nadelige invloed daarvan ondervindt, ondanks de beste bedoelingen. Zie bijgaand filmpje (schokkende beelden!)

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=QriBYG-EduA

Nee, je krijgt nog een opleiding tot Cliniclown.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100