Ik vroeg me af wat er gemiddeld word gegeven aan geld als kado voor een huwlijk?

Zijn er verschillen in dit tussen Nederland & België?

Toegevoegd na 8 minuten:
Bedoel natuurlijk huwElijk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar is geen sluitend antwoord op te geven. Je zusje geef je iets van meer waarde dan een verre nicht of de buurvrouw toch? Hoeveel betekent die persoon voor jou, hoe dichtbij staat die persoon voor jou. Kijk daar eerst naar. Verder heeft het ook nog te maken met jouw eigen financiele situatie. Als je het niet breed hebt moet je het ook niet breed laten hangen, zelfs niet voor een trouwerij. Je kunt ook iets orgineels en liefs bedenken dat niet veel geld kost! (bv een fles wijn met een orgineel etiket dat je hebt laten maken). Kortom: Overweeg zelf wie wat waard is, en kijk vervolgens in je eigen portemonnee.

Het ligt er voor mij aan wat mijn relatie is met het bruidspaar. Zo geef ik de een 15 euro en de ander 25. En toen mijn broer trouwde was het kado ongeveer 75 euro. Ik heb geen idee wat er in België wordt gegeven.

Denk niet dat er verschil is tussen Nederland en Belgie. Als je alleen wordt uitgenodigd voor een receptie vind ik 25 euro per persoon normaal. Wordt je uitgenodigd voor de hele bruiloft, vind ik tussen de 75 en 100 euro per persoon normaal. Het lijkt voor sommigen misschien wel veel, maar als ik daar een hele dag op de bruiloft ben en ik krijg te eten en te drinken, dat blijft er weinig voor het bruidspaar over als ik 50 euro geef.

Ligt ook aan het soort feest welke gegeven wordt, is het alleen een receptie, of de hele dag inclusief diner. Als het een "avondfeest" is vind ik € 20,00 per persoon een mooi bedrag, maar dat ligt natuurlijk ook aan je budget.

Ik geef meestal 50 euro..in een mooi glas. En dit is serieus, elke keer dat ze sex hebben moeten ze er een euro bijdoen.. Elke keer dat ze ruzie maken een euro uithalen. Als het glas leeg raakt , ( dat is een slecht teken )moeten ze zorgen dat er goed gepraat word, en elkaar weer lief gaan vinden.

Minimaal 20 en Maximaal 5.000 euro. Een beetje afhankelijk uit welk milieu je komt en in welk milieu de bruiloft plaats vind... Maar bedragen tot 50 euro zijn vrij normaal... Dit geld eveneens voor verjaardagen...

ligt eraan wat je kan missen. ik zou wel willen maar KAN niet eens 25 euro geven. maar iets kleins uit een goed hart komt net zo goed over denk ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100