Hoe komt het toch of waar komt het vandaan dat Nederlanders de naam hebben dat ze zoveel zeuren en klagen? We zijn toch niet erger dan andere landen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vind wel dat we vele malen erger zijn. Denk dat een groot deel ook door de politiek komt door hun wetten omdat alles zogenaamd zo goed is geregeld. Ga maar eens naar België of Engeland op vakantie, heerlijk relaxte sfeer en geen gezeur.

Zolang als de mensen zeuren is het goed . maar als ze niet meer zeuren is het niet goed. En dat is andere landen het zelfde.

Die naam komt van het feit dat we veel nadrukkelijker en negatievere uitspraken doen dan mensen in veel andere landen. Kijk maar eens naar de eeuwige optimisten in de USA. Zij zullen altijd vol houden dat zij het geweldigste volk ter wereld zijn. Dat is optimisme. Terwijl wij altijd een ' calimero houding ' aannemen: Wij zijn klein en zij zijn groot, en het is NIET EERLIJK! Dat komt negatief over, en dat reflecteert in de mening die mensen over nederlanders hebben.

Zeuren is heel normaal, dit komt voornamelijk door onvrede of dieper liggende oorzaken of gewoon omdat iemand aandacht nodig heeft. Zeuren is dus gewoon menselijk en komt in alle landen voor! Er is zelfs een website waar je kunt zeuren om zodoende je eigen omgeving te ontlasten, maar dat is meer voor de grap denk ik :-) http://www.zeursite.nl

Ik denk vaak in Nederland, een dag niet gezeurd is een dag niet geleefd. Helaas, maar als ik dan naar landen als Afrika kijk, waar ze werkelijk niets hebben, en zie die koppies lachen, ja, die mensen zijn meer tevreden dan in Nederland. Misschien zijn we té verwend hier?

Volgens anderen dragen wij ook allemaal klompen, houden we allemaal van Delfts Blauw, eten we alleen maar aardappels en kaas en zijn we allemaal gierig en zuinig.... En zo hebben "wij" ook allerlei meningen over "zij".... Uh....hoezo generaliseren en vooroordelen??? Dus mijn antwoord op je vraag is: welnee!!!

nou, ik woon sinds 16 jaar in Zwitserland en de Nederlanders zijn hier de populairste toeristen! Duitsers zijn arrogant, Italianen zijn veel te luidruchtig en Japanners zijn te aanwezig.. Nee hoor, Nederlanders zijn in het buitenland veel sympathieker als andere EU-ers!

over het algemeen is de nederlandse mentaliteit om dingen recht voor zijn raap te zeggen. Dus geen overbodige beleefdheden of ongemakken inslikken. Ik kan me voorstellen dat nederlanders door maar van alles zo aan de kaak te stellen overkomen als zeurders ( van een chinees zal je niet gauw zeggen 'zeur niet zo" de mentaliteit daar is immers zeggen dat je het eens bent ook al ben je dat niet )

Zeurende mensen zijn op zoek naar bevestiging van hun problemen. Ze willen laten zien hoe moeilijk ze het hebben en willen hier graag begrip voor. Maar Nederlanders zeuren niet meer dan anderen. Misnoegde, klagende mensen zijn er overal!

We leven in een klein landje en moeten dus erg rekening houden met elkaar. Daarnaast houden we van duidelijkheid. We moeten dus veel slikken.... We kunnen ons geen afwijkend gedrag permitteren en hechten veel aan regels. Op deze manier ontstaat er druk die ergens heen moet. Zeuren dus....

Nederlanders klagen veel en dat heeft een sociale functie. How to make contact with a dutchman? Just complain! (Echt) klagen is effectief, indien je de klacht goed omschrijft en met een verbetervoorstel indient bij de bevoegde instantie. Dat doen wij helaas veel te weinig. Misschien ook, omdat door het oerwoud van instellingen, commissies en bureaus die bevoegde instantie nauwelijks te vinden is. Dat is heel vervelend en het is volgens mij een soort van zelfbescherming van die lui. Zo, daar heb ik dan ook weer over geklaagd.

Bronnen:
http://kunst-en-cultuur.infoyo.nl/recensie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100