Hoe spreek Z.K.H. Prins Willem -Alexander zijn moeder aan?

Met 'ma', 'mama', Bea, hoogheid, of anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik denk van gewoon ma of mam . (en wanneer ze niet luisterd ofreageerd he Beaaaa) of doe n alleen mn kids dat ))

Met mama natuurlijk!!

Ik neem aan dat hij gewoon mam of moeder zal zeggen. Zal het hem vragen als hij volgende week komt kaarten.

Heb wel eens ergens gezien dat hij ook wel eens 'moeder' zegt

Met 'moeder'. In die kringen is het voor kinderen van de generatie van Alexander niet gebruikelijk om 'mama' te zeggen. (gelukkig zijn de tijden inmiddels veranderd) 'Moeder', dus.

In mijn jeugd (40 jaar geleden) mocht de 10-jarige zoon van de plaatselijke industrieel geen mama zeggen, hij moest moeder zeggen. Ik hoorde vader dat een keer woedend tegen zijn erfgenaam (een jaar of 10) zeggen. Ik neem aan dat dat voor het koninklijk huis niet anders is.

Als WA Hoogheid tegen zijn moeder zou zeggen, dan zou dat precies hetzelfde zijn, als dat jij tegen je moeder, mevrouw zegt. Of juf, als ze leerkracht is, of "dag agent" als ze bij de politie werkt. Beatrix is in de allereerste plaats zijn moeder, en dat ze ook nog koningin is, is alleen maar een leuke bijkomstigheid. WA zal dus iets als ma, mama, of moeder zeggen. Bea of Beatrix, wordt wel gebruikt door neefjes en nichtjes (in sommige kringen wordt het oom of tante weggelaten), maar ondanks dat sommige moderne ouders het wel hip vinden, als hun kinderen ze bij de voornaam noemen, willen de kinderen er zelf meestal niet aan, en vinden dat maar aanstellerij. Wat mij betreft is dat prima, want je vader of moeder is nu eenmaal iemand anders dan je vriendje. ;-) Een mooi voorbeeld zie je in de speelfilm Parenthood uit 1989. Daar probeert een moeder wanhopig haar 14-jarige dochter te verleiden, om haar bij de voornaam te noemen, om zo een betere band met haar dochter te krijgen. Maar de dochter weigert dat absoluut en blijft gewoon Ma zeggen. Want "je bent Ma" zegt ze dan :-)

Mammie.!( Bea noemde Bernhard pappie . Ze moeten van pappi afblijven ,uitspraak tijdens onderzoek Lock head affaire) .in gezelschap buiten de fam niet ,en zeker niet iets van hè mammie .maar dan iets van mam of toch wel moeder .in een zeer officiële ceremoniële situatie toch wel een aanspreek titel ?? Na kroning zei Bea iets van ik benoem u prinses Juliana ,tegen haar moeder dus.

Ik denk dat dat heel erg zal afhangen van de situatie, de gelegenheid, het al dan niet aanwezig zijn van camera's en persmensen etc. Bea en hoogheid kun je wel uitsluiten. En verder is het daar net als in het gewone leven: Net als dat mijn kinderen de ene keer "ma" zeggen en dan weer "moeder" en ook de toon waarop dat gezegd wordt is er afhankelijk van de situatie: Of ik op mijn kop krijg omdat ik weer te hard praat of dat ik geknuffeld wordt omdat ik zo lief ben..... Ik denk dat Willem Alexander thuis net een gewoon mens is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100