Waar kunnen mannen (en vrouwen) terecht wanneer prostitutie verboden wordt zoals in Zweden en waarschijnlijk Frankrijk?

Prostitutie heeft toch altijd bestaan?
Bestaat dan niet het gevaar dat er meer aanrandingen van seksuele aard zullen plaatsvinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

En wat doet jou geloven dat prostitutie zal verboden worden? Volgens mij gaat dat nooit gebeuren. Er zullen hooguit verschuivingen komen in de wijze waarop deze diensten aangeboden worden maar verdwijnen is een utopie. Geloof jij ook werkelijk dat er in Zweden geen prostitutie-netwerk meer is? Zeer zeker wel hoor. Over heel de wereld zijn er openlijke of verdoken prostitutie-netwerken. Ze krijgen op termijn wel een andere naam en een andere wijze van aanbieding maar bestaan doet het nog steeds tot in de kleinste uithoekjes van Zweden en alle andere landen van deze aardbol. Blijkbaar is er ook een grote verschuiving naar de Virtuele seksbeleving ... Cyberseks... En ook in parenclubs of op privé-seks-party's komen zowel mannen als vrouwen nog steeds voldoende aan hun trekken hoor. Slaap maar op je 2 oren... iedereen blijft aan zijn of haar trekken komen als die ogen, oren, benen (en wie weet wat nog meer?) opentrekt ;-)

Het verbieden van prostitutie betekent niet dat prostitutie ook verdwijnt. Er zijn meer landen waar dit verboden is, en daar verschuift de prostitutie gewoon naar het illegale circuit.

Het verplaatst zich naar plekken buiten het zicht van justitie. Dat zie je niet alleen in landen waar het verboden is hoor. Ook in ons land heb je illegale prostitutie. Denk maar eens aan dames die thuis ontvangen terwijl ze een bijstands uitkering hebben. En zo zijn er legio aan voorbeelden.

Prostitutie zal ook altijd bestaan, in landen waar het verboden is, is meestal een florerende prostitutiesector. Met wel veel meer gevaar voor de prostituees, die immers nergens kunnen aankloppen voor bescherming zonder zélf vervolgd te kunnen worden. Het lijkt me niet dat het gevaar van seksueel geweld buiten die illegale prostitutie toe zou nemen. Verkrachting heeft zelden te maken met seksuele behoefte van de dader, verkrachting gaat om macht.

Datingsexsite's die heb je volgensmij ook in Nederland.

Je schrijft het zelf: prostitutie heeft altijd bestaan. En het zal ook blijven bestaan als het verboden wordt. Helaas is het zo dat als de prostitutie in de illegaliteit belandt, de mensenhandel, loverboys en sexslavinnen nog moeilijker te controleren zullen zijn. Toegevoegd na 5 minuten: Ik denk ook niet dat aanrandingen/verkrachtingen zullen toenemen. Ook die zijn er altijd geweest, of prostitutie nu legaal is of niet. Een verkrachter is vaak uit op dominantie, niet enkel op lust.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100