wat moet ik doen help me aub

morgen gaan wij dus met alle 2e klassers naar brussel en dan gaan we dus met de bus maar ik zit nu met een klas vol met kinderen die mij haten en pesten...en die me dan steeds uitschelden wat moet ik doen???want ik heb geen zin om 4 uur lang naar lelijke woorden te luisteren

Toegevoegd na 1 uur:
bedankt voor jullie adviezen =)

Toegevoegd na 10 uur:
dank jullie wel mensen voor jullie peptalks :D ik ga er gewoon voor en laat mij vrienden niet stikken voor hun ^^

Toegevoegd na 1 dag:
dank julliee wel :D:D het was een geweldige dag
ze schonken geneens aandacht dus dat wel mooi =D
en ze zeiden ook geen lelijke dingen het was wel een topdagg

Weet jij het antwoord?

/2500

Meld je ziek en volgende week een gesprekjeet de schooldecaan hier over. Succes.

Ga voorin de bus zitten. Bij een leraar of de chauffeur. Ik neem aan dat een leraar het niet goed vind dat er gescholden wordt. Succes en veel plezier in Brussel.

Dat is echt heel vervelend. Heb je morgen voordat je de bus ingaat nog tijd om met je mentor/leraar te praten? Dan leg je het probleem uit, en kan hij of zij er rekening mee houden. En als dit geen mogelijkheid is, zou ik in de bus die leerlingen negeren. Na een tijdje is het dan niet meer leuk/grappig om je te pesten, en dan houden ze er (hopelijk) mee op. Veel succes, en probeer toch een beetje van het reisje te genieten

Heb je al geregeld naast wie je ga zitten? Vooral de mensen die pesten gaan achterin zitten(ervaring mee) ga dan voorin zitten. zorg er vooral voor dat je bij vrienden zit, of mensen die je aardig vindt. En muziek mee, dan kan je je makkelijker afsluiten van de anderen als je er helemaal klaar mee ben.

Misschien mag je naast de chauffeur zitten. Dan kun je dat schelden in ieder geval minder goed horen. Of anders vraag of je naast een leerkracht mag zitten. Dan zullen ze waarschijnlijk ook wel minder schelden. Heb je overigens weleens met een leerkracht over dat pesten gesproken?

Je probeert het probleem te vermijden, je kan beter naar een oplossing zoeken voor de kinderen die je pesten. Breng het bijvoorbeeld aan tafel met je ouder of leerkrachten en zoek naar een beste oplossing! Ben je hier nog totaal niet aan toe dan kan je ook ergens in een hoekje gaan zitten naast iemand die je niet pest. Of probeer in slaap te komen dan zullen ze wel dingen tegen je zeggen maar deze hoor je dan niet waardoor je er eigenlijk geen last van hebt (als het niet verder gaat dan uitschelden) Maar ik blijf erbij dat je beter een oplossing kunt zoeken dan het probleem vermijden.

Je moet hier met je ouders/ of andere naaste familie maar ook met de leraar/ vertrouwens persoon over praten want hier moet een oplossing voor komen en wel zo snel mogelijk. Echt doen! (en meldt je morgen maar een keer ziek > buikpijn, misselijk)

Weten je ouders van het gepest? Ik heb hetzelfde mee gemaakt op school, ik durfde t niet aan mijn ouders te vertellen. Maar toen ik uiteindelijk toch met mijn moeder erover praatte en zij inzag hoe erg het pesten was, ben ik na de 2e klas overgestapt naar een andere school. Ik heb nog 2 leuke schooljaren gehad (nooit geweten dat dat kon, want ook op de basisschool was ik het pispaaltje) Praat er meteen met je moeder of vader over en vertel dat je ECHT niet mee wil, waarschijnlijk willen ze je wel ziek melden en dan heb je het hele weekend tijd om er met ze over te praten en een plan te maken over hoe nu verder. In mijn geval (waardoor ik van school veranderd ben) ging de decaan praten met de klas. Ik moest op de gang wachten en hij vroeg aan de hele klas of ze mij pestten. Natuurlijk was het antwoord van de hele klas "nee". Hierna werd het een drama op school, want niet alleen was ik "lelijk en dik" ik had ook nog de hele klas "verlinkt" bij de decaan. Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat je de oplossing vind. (Als je je hele verhaal kwijt wil mag je me altijd een prive bericht sturen) Groetjes, Muffin.

Ga flink trainen en als er dan de eerste die je uitscheld een stomp geven, klinkt grof, maar naar een school leiding gaan hielp bij me echt niet. Maar ben er wel van af nu.

Je schrijft dat je nieuwe mentor nog van niets weet, weten je ouders het? Erg ingewikkeld pesten is gemeen, maar dat weten de pestkoppen jammer genoeg nog niet zo goed, hoewel ze vaak zelf onzeker zijn en/of bang om zelf gepest te worden. In een schoolboek staan meestal de emailadressen van docenten, soms geven ze hun thuisnummer check of je dat hebt. Bespreek met ouder mail of bel (of je ouders) leg het probleem uit, geef desnoods aan dat je alleen wilt dat hij oplet. Als hij het dan ziet kan hij ingrijpen, dan komt het niet van jou maar door wat mentor ziet. Na Brussel kan je uitgebreid met mentor praten, laat ouders desnoods vragen wat het anti-pest beleid is op school. School is wettelijk verplicht om tegen pesten op te treden. Mijn ervaring is dat als de docent de pestkoppen in de kraag grijpt en zegt dat ze moeten ophouden, verantwoordelijk zijn dat jij niet meer gepest wordt (zodat ze het hun vrienden wel moeten vertellen of afremmen met pesten) het beter wordt, als ze het dan niet doen dat ze geschorst worden en hun ouders op school moeten komen... Het is eng en spannend maar het pesten stopt bijna altijd of wordt veel minder... Actie nemen is uiteindelijk toch nodig, zeker als negeren geen effect heeft gehad en het pesten al een tijd aan de gang is...sterkte en probeer te gaan.. Niet gaan geeft vast ook een rotgevoel...heel veel sterkte en succes! En bel/mail je mentor zorg dat iemand het op z'n minst weet van de volwassenen die erbij zijn..

Doe oortjes in met muziek.

Volgens mij ben jij een een grondig zelfonderzoek toe. Niemand wordt 'zomaar' gepest... echt niemand. Hoe is het gesteld met jouw gedachten over jouw mede-leerlingen? Volgens mij zijn die niet zo fraai anders zou het onmogelijk zijn dat jij met een volle klas pesters zit. Tenzij jij het niet zo nauw neemt met jouw persoonlijke hygiëne of jouw persoonlijke netheid want dat kunnen ook aanleidingen zijn tot onaardige reacties. Maar begin alvast eens met wat aardiger te denken over andere mensen (niet in het minst over jezelf) en je zal merken dat mensen automatisch een zekere vorm van begrip aan jou tentoonspreiden. Praat kordaat doch zonder haat. Ga met de Glimlach door het leven en besef dat jij aantrekt wat je zelf uitstuurt. Oh ja ik weet heel goed wat ik schrijf want ik heb dit alles heel vaak uitgetest. Ik had er vroeger ook een handje van weg om alles wat fout verliep op de anderen te steken. Maar neen hoor IK en niemand anders is verantwoordelijk voor hetgeen ik aantrek in mijn persoonlijke leefwereld. En dus geldt die regel ook voor JOU. Jij en niemand anders is verantwoordelijk voor hetgeen JIJ aan Gedachte-Intenties uitzendt en dus ben JIJ en niemand anders verantwoordelijk voor hetgeen jij daarvoor terug aantret uit het Electro-magnetisch Informatie-veld van anderen. Denk aan anderen zoals JIJ zou wensen dat men aan jou denkt. Wens aan anderen wat ook jij van anderen wenst te krijgen. Verander jouw manier van denken en jouw leefwereld verandert met Jou mee. Ga Bewust aan de slag met de Glimlach en je zal merken dat het steeds makkelijker wordt om Win-Win te denken want de Glimlach activeert 'slapende' hersendelen die ons van het 'doem'denken afleiden. Te gek? Je zou gek zijn om dit niet te proberen want wereldwijd hebben reeds duizenden mensen hier succes mee geboekt. Eenvoudiger en goedkoper kan de oplossing voor al onze conflicten niet zijn, toch? Succes!

Ik werd vroeger ook gepest, jaren aan een stuk, tot ik plotseling iemand een heel harde klap gaf, sorry maar dit kwam vanzelf, sindsdien hebben ze mij gerust gelaten...ik zou zeggen, laat je ne keer goed gaan... Sterkte

Er staan super antwoorden tussen!!maar wat mij geholpen heeft gewoon negeren de mensen zoeken aandacht en pesten is voor hun een reden om stoer te zijn terwijl ze idioote dingen aan het doen zijn!!ik weet dat het vreselijk moeilijk is om te negeren en je sterk te houden maar doe muziek in even een boekje lezen en geniet van en super dag met lekke weer in Brussel die pesters verdienen het niet om iemands dag te verkloten..dat zijn ze niet waard..je beng veel meer dan een paar van die klasgenoten die pesten en plagen omdat ze in de knoop met zichzelf zitten...probeer een leuk gesprek te krijgen met de bus chauffeur of leraar...zet het uit je hoofd voor 1 dag en probeer wat te regelen met je mentor ouders enzovoort om dit te stoppen...jij doet niets fout!!de pesters zitten in de knoop..en zien niet in dat ze zo doen waarschijnlijk..klinkt vast dom maar ik zei laatst tegen iemand die mij peste/plaagde van jij was altijd zo gemeen tegen mij ze zei:'echt waar?!ooh god daar weet ik niks van' ik keek haar aan van dat meen je niet!!ze is nu hartstikke lief en aardig..mensen veranderen..blijkbaar Sterkte en geniet van het heerlijke dagje in Brussel!!!!dat verdien je wel denk ik!:)

Misschien kunnen leraren de pesters zoveel strafregels laten schrijven dat ze daarmee dagen zoet zijn. Verder zijn er misschien leraren die goede contacten in de klas onderhouden, inclusief met de pesters. Misschien kan zo'n leraar eens met pesters gaan praten in een vriendelijke sfeer.

Het verschil tussen persten en plagen is de verhouding tussen mensen. Bij plagen is de verhouding gelijk, er is een gelijkwaardigheid: je plaagt gewoon terug. Bij pesten is die verhouding zoek. De gepeste kan/wil niet tegen de pester ingaan, heeft het geprobeerd maar het hielp niet, of hij/zij weet niet hoe. Er staan al veel verschillende berichten tussen met hele fijne antwoorden. Ik weet niet welke het best is, maar ik hoop dat je een antwoord vindt dat je helpt. Ik wens je de rest van het schooljaar een zorgeloze tijd. Geen stress meer en plezier op school en thuis. Schrijf je overmorgen wat je hebt gedaan? We leven allemaal met je mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100