Wat is de best plek voor het Nationaal museum?

Arnhem heeft zijn kansen verspeeld toch...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Tweede Kamer is bedenker, initiatiefnemer en financier van het museum. Zij bepaalt dus de locatie, niet de minister of de museumdirectie. De Tweede Kamer heeft gekozen voor een plek naast het Openluchtmuseum.

Naast het Openluchtmuseum te Arnhem. De kansen heeft Arnhem niet verspeeld.

Bij die brug is ook niet verkeerd.

wat mij betreft naast het Openlucht museum handig goed bereikbaar, geen parkeerproblematiek etc

Noord-Oost Groningen; het is daar toch al zo leeg.

Naast het Openlucht Museum! Dat is een plek die namelijk niet voor de hand ligt en daarom 'spannender' is dan midden in Arnhem. Ook voor de buitenlandse bezoekers. Waarvan ik mij overigens afvraag of die nu wel zoveel interesse zullen hebben voor een dergelijk museum. Bovendien: inpassen in de fraaie natuur daar, móet wel een geweldig mooi gebouw opleveren. Aan de andere kant... boze tongen beweren dat de beide directeuren er op uit zijn de zaak zo te manipuleren, dat er uiteindelijk wordt gekozen voor de locatie die iedereen die er echt over gaat stiekem wilde: Den Haag! Met andere woorden: het gaat om twee vechtende honden die om een been vechten, waarna de derde er met dat been vandoor gaat.

Het handigst lijkt mij inderdaad naast het openluchtmuseum, heb je het hele pakket mooi bij elkaar liggen. Je zit niet midden in de stad, minder parkeerproblematiek (goede parkeerplaatsen). Makkelijk aanrijdbaar vanaf verschillende richtingen. Gewoon doen!

In het Paleis op de Dam in Amsterdam natuurlijk. Dat gebouw wordt toch alleen maar gebruikt voor ceremoniele onzin, staat in de hoofdstad en is zelf ook van historische waarde. Toegevoegd op 26-06-2009 01:44:06 En anders wel op de plek waar nu de Nederlandsche Bank staat, in Amsterdam. Slopen dat monster, herbouw het Paleis voor de volksvlijt dat er vroeger stond (plaatje) en zet daar het Nationaal museum in.

Paleis Soestdijk; staat leeg, ligt centraal en heeft genoeg potentie (zoals makelaars dat altijd plegen te zeggen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100