Hoe herken je een suïcide persoon?

Hoe herken je zelfmoordneigingen voor het te laat is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kun je niet herkennen, het is een impuls-daad vaak... Dus jammer je kan het nooit precies voorspellen wie wel en wie niet suïcidaal is... Toegevoegd op 22-06-2009 22:52:01 En iedereen die je beoordeelt heeft nog nooit succesvol suïcide gepleegd... Dus daaraan kun je ze ook niet herkennen...

Door directe- en indirecte verbale boodschappen die ze uitzenden en gedragsmatige signalen. Het risico op suïcidaal gedrag wordt groter wanneer er meerdere signalen gedurende langere tijd zichtbaar zijn. Maar het kan ook duiden op bijvoorbeeld een depressie. Erg lastig dus, zelfs (huis)artsen worden hierop speciaal getraind. Toegevoegd op 22-06-2009 23:05:20 Mensen die met zelfmoordplannen rondlopen, zullen er juist vaak alles aan doen om niets te laten blijken aan de directe omgeving. Daarom is het ook zo moeilijk om het te herkennen. Een dergelijke beslissing wordt vaak in eenzaam verdriet genomen.

Bronnen:
http://www.zelfmoordpreventie.be/zelfmoord...

Hoe goed ken je iemand? Leef je dag tot dag met iemand of zie je die persoon een keer per week? Ik denk dat als je bereid bent echt in iemand te kruipen en zo ver wil gaan dat je alle beweegredenen van die persoon wil begrijpen. Dan weet je ook of iemand latent dergelijke plannnen heeft. Maar in het dagelijkse leven hoe vaak ben je bereid daar de energie voor op te brengen?

Je zou het hooguit kunnen herkennen aan een persoon als je die op het randje van een hoog gebouw ziet staan. Maar dan ben je al te laat. Mensen die het plan hebben om zelfmoord te plegen, zijn in de regel depressief. Maar niet iedereen die depressief is heeft het plan om zelfmoord te plegen. Volgens mij is het dus zeer moeilijk om daar achter te komen. Alleen als het te laat is.

Diegene die er steeds weer over praten ,zijn diegene die het uiteindelijk meestal toch niet doen. Diegene die er nooit over praten, en het wel zouden kunnen doen, kan je dus niet herkennen. Wel zijn er vaak signalen vooraf, waar je uit kan opmaken dat er wat verschrikkelijk mis is. Maar dan nog is het nooit voorspelbaar, hooguit achteraf te begrijpen. Suicide is een beslissing die we zouden moeten kunnen respecteren, hoe moeilijk dat ook is.

Dat valt niet te voorspellen. Je kan het hooguit verwachten door allerlei tekenen. Maar dan alsnog weet je het niet zeker. En net op het moment dat de gedachte toeslaat, ben je er niet bij om het te voorkomen.

Aan de strop om zn nek! Toegevoegd op 23-06-2009 10:29:37 Als ik mensen met dit antwoord heb gekwetst spijt het mij. Mijn soort humor kan niet iedereen waarderen.

Nog niet zo lang geleden hing Arne Jansen ( meisjes met rode haren zich op. Weinigen hadden het echt verwacht. Bij TV-Oost was hij een dag ervoor nog erg positief en kon je niks merken. Ook aan een collega merkte ik niks bijzonder. Ik wil maar zeggen: je kunt het vaak niet herkennen. en als dat wel zo is, is het gewoon duidelijk. Iemand die zich lang ophoudt bij een spoordijk en volkomen afwezig is...

Sommige suïcide`s zijn niet te voorkomen. Maar het zeer wel begrijpelijk dat iedereen dit zou willen voorkomen. Er is een stille groep waaraan je maar weinig zal merken. Maar het over grote deel van suïcidale mensen laten het goed zien wat ze van plan zijn. Voor velen van deze mensen is het juist de bedoeling dat je het ziet. Een deel ervan zal het ook niet doen omdat dit op de meest negatieve manier aandacht vragen is. Geloof me zelfs deze mensen kunnen het zonder meer toch doen, omdat ze het leven niet meer aan kunnen en te laten zien dat dit het eindpunt is van hopeloos zijn. Ik wil er mee zeggen dat een ieder die het laat zien hopeloos te zijn, of het zelfs gewoon roepen ik "wil dood" absoluut serieus te nemen. Hier wordt nog eens schouder ophalend over gedaan, maar de roepende wil hulp. Veel patiënten ook al denk je dat diegene het niet zou doen. Ee zijn vele voortekens, als het er voordurend over hebben. Terugetrokken willen zijn, Automultileren. Notitie`s die gevonden worden. Het zelfverzorgingsaspect is ver te zoeken. De meesten hebben al psychiatrische begeleiding. De stillen onder hen doen het gewoon en zijn de realiteitszin volledig kwijt. Hier kun je dus nooit op voor wezen. Het vertrouwen in hun leven en in hun zelf is volledig verdwenen. Kijken en luisteren is mijn devies en als je hulp nodig heb haal die dan direkt. Soms is de ernst hierin zo hopeloos dat zelfs de psychiater het niet meer kan voorkomen. Schaduwen, afstraakcontractjes, luisteren en kijken, zo zijn er talloze hulpmiddelen, maar ze zijn niet altijd het juiste middel. Twijfel nooit maar haal hulp als je opmerkzaam bent. Sterkte

als je deze persoom goed kent kan je van kledingstijl dat sterk veranderd. uiterlijk dat ie veranderd..muzieksmaak dat er veranderd.. kan je vermoedens uitspreken over deze persoon.. het is uit onderzoek gebleken dat mensen die ineens van kledingstijl naar andere kledingstijl ( als maar zwart dragen ) veranderen.. en naar hardcore .metal , luisteren terwijl dit niet hen stijl is.. vaker zelfmoord plegen dit soort muziek bevat meestal suicidel / negatieve teksten .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100