Heb je zelf nog taboes? Zijn er dingen waar je met bijvoorbeeld vrienden echt niet over durft te praten?

Als je een top-3 hebt, plaats deze dan hieronder. Lijkt me leuk om tot een algemene top van GV-ers te kunnen komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor mezelf heb ik geen taboes. Ik houd alleen rekening met de persoon die voor me staat, want ik heb gemerkt dat wanneer ik alles er uit flap wat ik wil zeggen de ander nogal gespannen kan reageren. Dus dat verschilt per persoon.

Ik heb zelf geen taboes. Tenminste... 3) Ik spreek niet altijd de hele waarheid... 2) Ik vertel alleen waarvan ik vind dat men dat mag weten... 1) In tegenstelling tot wat aderen soms denken lieg ik nooit...

mijn man en ik hadden vorige jaar huwelijksproblemen, dit is met niemand besproken. gelukkig wel goedgekomen.

3- exen 2- miskramen 1- alle dingen die nog moeten gebeuren. we zien wel wanneer dat is.

Hoe kan ik mijn taboe opnoemen hier? Als ik dat zeg dan is het dus geen taboe, dat is toch overduidelijk... Als ik het niet zeg, dan behoudt ik mijn taboe, maar kan ik de vraag niet beantwoorden... En dan NOG een punt van overweging, als ik het dan toch zou zeggen, dan wordt het meteen gewist, want dan is het niet volgens de richtlijnen van GV, of te beledigend... 1) Als ik zeg dat ik me aan geen enkele opgelegde wet hou, anders dan die wetten die ik zelf wil respecteren... 2) Ik zie niemand als persoon, maar als energie... 3) Alles is een illusie, ook wat hier staat... 4) Het verleden bestaat niet... 5) De toekomst bestaat niet... 6) De ander bestaat niet... Hoeveel taboes moet je nog meer?

Ik heb wel taboes maar daar durf ik niet eens aan te denken.

Een taboe is een onuitgesproken probleem van je zelf. Ik hou het een taboe door er hier niet over te beginnen. Anders wordt het delen van een persoonlijk probleem. En dan is het geen taboe meer.

Ja, moordneigingen bijvoorbeeld, zwaar taboe.

Ik weet niet zeker of je Taboe zo kan gebruiiken. Iets kan taboe zijn, daty wil zeggen daar spreek je niet over met anderen. Dat je zelf dingen hebt waarover je niet met anderen wilt spreken makt die dingen nog niet tot een taboe. Goed voorbeeld: het denken een kleine pieleman te hebben, daat spreek je niet over en kan je behoorlijk dwars zitten. Maar is dat nu een taboe? Kwalen, daar spreek je ook niet over, en is ook voor sommigen mensen een taboe. Maar als je in de spreekkamer zit, dan zij juist kwalen het onderwerp van het gesprek, als er althans wordt gesproken. Kortom je kunt op deze vraag geen antwoord geven.

wat voor mij taboe is kan ik niet verwoorden... het is zo taboe dat ik niet wil dat een ander mijn idee of gevoel er over weet... ik wil niet eens dat een ander weet dat ik er wel eens aan denk...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100