verpesten de nieuwe GVers het voor de oude?

dubbele vragen, rare antwoorden, prank accounts.(alleen maar om te beledigen of discussie uit te lokken )..ik kom steeds meer ''nieuwe'' GVers tegen met dergelijke dingen.. wat vinden de ''oudere'' GVers hiervan? irriteert dit jullie ook? (oudere GV ers?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben helemaal vers hier en ik vind het een top site! Ik ben dan ook niet van plan om het te verpesten :-) En ik hoop dat anderen de site ook gewoon blijven gebruiken waarvoor ie is bedoeld: Mensen helpen en goede discussies voeren.

Ik heb er niks van gemerkt. Gelukkig doen mods meer dan antwoorden van de 'ouwe getrouwe' leden wissen ;)

Ik weet niet of ik tot de oude GV'ers hoor, maar ik vind het niet erg. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Wel moet men vaker op de zoek functie worden gewezen en aan de andere kant zou het handiger zijn om vragen langer open te laten. Als men begint te beledigen dan moet dat wel worden aangepakt, oude of nieuwe GV'ers.

Het stoort me nog niet echt. Als het zover komt zal ik het melden. Maar de website heeft wel nieuwe aanwas nodig, wil het wat worden. Dus...

Ik weet niet of ik me een 'oude' of een 'nieuwe' GV'er kan noemen, maar ik ben hier in ieder geval niet om de boel te verzieken. Bij sommige vragen denk ik ook wel: Je had ook een beetje je best kunnen doen er zelf achter te komen. Vragen als: hoe krijg ik punten? Daar kan ik mezelf wel aan ergeren.

Ik vind de vergelijking met "Nieuwe Nederlanders" best wel treffend. Maar je moet het blijkbaar respecteren, want niet alle nieuwe GV-ers zijn erg, net als dat niet alle immigranten erg zijn. Maar ze vallen wel meer op. Oftewel, gewoon negeren.

Ik zie mijzelf als een nieuwe GVer, ik ben namelijk pas sinds vorige maand erbij. Ik hoop dus jouw vraag te kunnen beantwoorden met "Nee, de nieuwe verpesten het niet voor de oude.".

Nee hoor, wij hebben het ook mogen leren... Totaal geen probleem... Toegevoegd op 13-06-2009 22:47:53 Verpesten de oude het niet voor de nieuwe, had je je dat al ooit afgevraagd?

Nee, juist niet. Zij blazen nieuw leven in de tent.

Soms irriteert het mij als oude en oudere GVer wel. Meestal probeer ik er langs te lezen en alleen op datgene te reageren dat ik interessant vind. Soms vind ik het ook wel weer leuk. De sfeer op GV is steeds anders. Soms mopperig, soms melig, soms serieus. En van tijd tot tijd herhaalt alles zich: De nieuwe enthousiaste GVers willen GV weer gaan verbeteren en gaan voorstellen over verbeterpunten doen die wij als gebruikers toch niet kunnen uitvoeren; veel vragen worden dubbel gesteld.; er is weer een ware puntenrace; etc. Maar ik ben hier alweer een tijdje; doe met GV wat ik leuk vind en weet dat ik de keuze heb om op te houden. Dus zolang jullie mij hier af en toe nog opmerken, valt het allemaal wel mee!

Ik heb er niet echt last van en dat nieuwe leden dubbele vragen stellen zal eerder onbekendheid met het systeem dan kwade wil zijn; je kunt ze er vriendelijk op wijzen. En hufters zijn er nu eenmaal overal, onvermijdelijk dat ze ook op GV komen; negeren of rapporteren.

Ik ben een nieuwe, met nauwelijks een week, en ik ben er zeer zeker niet op uit ook maar iets voor de oude te verpesten. In het begin maak je nog wel eens een beginnersfoutje (dubbele vraag, reactie ipv antwoord), maar we hebben en zullen het allemaal moeten leren. De ' cultuur' leren kennen duurt iets langer natuurlijk, daar heb ik nog weinig kijk op maar ik doe mijn best. Prank accounts en discussies uitlokken zijn natuurlijk dingen die niet kunnen en waar de mods een taak in hebben, maar die heb je op elke community. Het hoort er een beetje bij, denk ik. Net als spambots ; zodra die je gaan vinden, heb je als site wat bereikt. Maar balen is dat wel.

Ik denk dat het probleem van de dubbele vragen in de zoekfunctie zit, zoals men al eens eerder heeft aangegeven. Rare antwoorden komen ook van 'oude' leden. Prank accounts heb ik nog niet gezien. Ik denk dat er tussen de 'nieuwe' leden net zo veel waardevolle mensen zitten als tussen de oude. En mensen die niet serieus met de site bezig zijn worden daar door de mods wel op aangesproken. Die blijven echt niet lang in het algemeen. Ik heb echt hele leuke nieuwe leden gezien, die heel waardevolle vragen stellen en antwoorden geven. Heb je wel iemand gezien die naar jou mening een probleem voor de site is? Meld het dan bij de mods, dan kunnen die er wat aan doen.

Naatje, persoonlijk stoort iets me niet heel snel. Als we met steeds dezelfde mensen in dezelfde kringetjes draaien, komt er op een gegeven moment ook niet heel veel verrassends meer uit. Juist door nieuwe mensen waait er een frisse wind door GV. Nieuwe vragen, nieuwe inzichten en meningen. Er vervelende types heb je er altijd tussen zitten, dit schrijf ik niet toe aan de 'nieuwelingen'. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd :)

Het is me opgevallen dat er de laatste 2 weken veel nieuwe GV'ers zijn bij gekomen. Ik heb persoonlijk niet (nog) gemerkt dat zij de boel een beetje zouden verzieken, maar mocht het zo zijn, dan ga ik er toch vanuit dat de moderaters of adminstrators ingrijpen.

kom ik weer. LEVEN EN LATEN LEVEN.

Op deze manier van vraagstellen wordt er op mijn werk altijd zo gereageerd : NAMEN ? Toegevoegd op 14-06-2009 00:46:17 ( trouwens,wat is een prank account?)

dan hoort deze vraag er ook bij... je ondersteunt de vraag met dubbele vragen rare antwoorden en prank accounts dit heeft niks met nieuwe of oude gvers te maken dit kunnen ze allebei doen en waar ligt dan de grens tussen nieuw en oud bij de punten of hoelang je je account al hebt?

ik ben 1 van de nieuwe . mocht ik iets verkeerds zeggen of iets dergellijks dan stel ik het zeer op prijs als ik daar [ om het even wie ] direct op gewezen word. maar andersom kan je dat ook verwachten. er zijn vele manieren om iemand iets duidellijk te maken zonder iemand te kleineren etc.

Als ik het goed heb bestaat GV sinds maart van dit jaar..Oude en nieuwe GV-ers?

Hmm ik snap best dat nieuwe gvers het voor de oude zouden kunnen verpesten.. ik ben zelf een nieuwe, dus ik weet het niet zeker. (hebben jullie last van mij?) maar bedenk dat alles ook voordelen heeft! Wat mij voordelen lijken voor oude gvers: - Nieuwe mensen, dus meer bronnen, ook verschillende - Nieuwe mensen, dus meer vragen om te beantwoorden - Nieuwe mensen betekent een populairdere site (en natuurlijk wil iedereen ergens aan meedoen wat populair is en niet aan iets wat wordt afgekeurd door de meerderheid) Dus ik zeg: kop op, het maakt niet uit. Nieuwe mensen moeten ook wennen en niet iedereen is meteen ergens goed in iets nieuws en de nieuwe gebruikers leren die dubbele vragen, etc. af.. ze houden er van zelf mee op.

De nieuwe Gv ers verpesten niet zo veel, ze houden je wel scherp. Sommige hebben nogal praatjes, da's wel leuk, laat ze maar. Meestal haken ze weer na een paar weken af, probleem opgelost. Discussie uitlokken doe ik ook wel, dus als hun dat doen,leuk, wat niet zo leuk is als ze een reactie plaatsen en je gaat er op in, dan zijn ze weg! Dat is wel erg flauw, vaak zijn dat jonge kinderen, die kunnen het verbale gevecht nog niet aan. Er zijn wel erg veel dubbele vragen, maar wel weer leuk dat er soms heel andere antwoorden op komen dan de laatste keer van die vraag. Dus nou nee, geen irritatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100