Hoe kon hij zo snel met het meisje het land uitkomen ?

De vader van Katja, het ontvoerde meisje uit Ede, heeft zich gemeld, hij zou de volledige voogdij over zijn dochter verkregen hebben.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4039570/__Vader_van_Katja_meldt_zich__.html?p=2,1

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik had al gelezen, dat Schiphol was gealarmeerd en de auto, waarmee de ontvoering werd uitgevoerd, werd al spoedig door de politie teruggevonden. De meest plausibele verklaring: de vader is in een ander voortuig de grens overstoken en vervolgens op het vliegtuig is gestapt. http://www.telegraaf.nl/binnenland/4018207/__Meisje_ontvoerd_in_Ede__.html

Het snelst gaat het met per persoon een geldige vermelding in een paspoort en een geldig vervoersbewijs voor een vliegtuigvlucht.

Ik dacht eigenlijk direct al 'ik weet niet hoe de vork in de steel zit' (en weet dat natuurlijk nog niet 100%), dus wou niet bij voorbaat al die vader verdenken van iets ernstigs. Enfin, gewoon met 't vliegtuig lijkt mij. Een 'lokale' (EU) grens: gewoon in een onopvallende auto.

Hoe de vader zo snel het land uit komt: Het is gewoon heel simpel. Vanuit Ede zit je met een goed uur bij een Duitse luchthaven. Van daaruit neem je een zogenoemd Sjengenvlucht naar Schiphol, of een andere grote internationale luchthaven met overstap naar de Verenigde Staten... Vanuit Ede Nederland uit komen is binnen 30 minuten geregeld. Dus voordat het 'Amberalert' uitgegeven was zaten vader en dochter wellicht al in de lucht naar de VS...

Aannemende dat zij een dubbele nationaliteit heeft, dan kan hij via de amerikaanse rechter de voogdij over het meisje hebben gekregen, en een paspoort hebben aangevraagd. Dan staat hem niets in de weg met een vliegtuig vanuit bijv, Frankfurt naar Amerika te vertrekken. .

Vorige maand was ik nog in de USA. Om binnen te komen krijg je het volgende voor je kiezen: Uitgebreide bagage-controle, Vingerafdrukken van beide handen, oogbolfoto, Esta-formulier invullen, groene kaart invullen, witte kaart invullen. Gesprekje met de douane-beambte en toen pas: "Welcome to the United States, sir". Het moet wel zijn dat de vader van onbesproken gedrag is en dat op de luchthavens nog geen opsporingsbericht is doorgegeven. Vreemd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100