Met welk doel breek jij een vraag af tot het belachelijke aan toe?

Het valt me hier op GV op dat er één aantal mensen zitten die er alleen maar belang bij lijken te hebben om vragen en/of antwoorden van anderen belachelijk te maken...

Met welk doel kun je dit doen?
Of gaat dit alleen maar om het aanmeten van één (stereotype) personage?

Kleine aanvulling:

Het gaat dus om structureel iemand afkraken...

(met dank aan een reactie van Pikkebaas)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goeie vraag Starbless, ik vraag me dit zelf namelijk ook soms af. Van mening verschillen en andere opvattingen hebben, prima! Een antwoord met een knipoog, prima! Een antwooord met alle twijfel, prima! Maar laat een ander in zijn/haar waarde en maak er geen mindgame van. Misschien is het een gebrek aan communicatietechnieken? Gebrek aan 'spanning' in je leven zodat je die spanning ergens anders zoekt? Het plezier wat iemand heeft door een persoonlijk en serieus antwoord eens lekker onderuit te halen en belachelijk te maken? Uiteindelijk draait het allemaal om respect voor jezelf en de ander (op GV), niet iedereen begrijpt deze definitie als je het mij vraagt. En ach weet je, je kunt je afvragen wie er belachelijk overkomt. Ik vraag me dat niet af, ik zie het, lees het en weet het.

Met het anonieme masker van het internet voor je gezicht is het makkelijk om stoer te doen denk ik. Of dat wel of niet te maken heeft met hoe die mensen behandeld worden buiten de computer laat ik maar in het midden. Het zijn maar woorden op het scherm....het betekent allemaal weinig. Toegevoegd op 28-05-2009 11:27:26 Belachelijke vraag trouwens weer Starbless! (just kidding)

Dat zijn mensen die hier niet met het doel zitten om kennis te verbreden, maar een mening te spuien. Deze mensen horen eigenlijk op een forum thuis waar dit wel gewenst wordt. Ik erger me er voornamelijk aan als iemand afbrekende kritiek geeft als reactie op een antwoord, en vervolgens niet meer reageert op een tegenreactie van mij.

Sommige doen dat voor de 'lol', maar sommige vragen zijn zou onduidelijk gesteld dat deze soms verkeerd geinterpreteerd kunnen worden. Daardoor kan de één een lollig antwoord geven die voor de ander als vervelend wordt ervaren.

Wat een belachelijke vraag :-) Ik moet bekennen dat ik wel eens een belachelijk antwoord geef. Dat doe ik niet om de vragensteller af te branden, maar om impliciet een antwoord te geven. Bijvoorbeeld de vraag "wie schiep de dino's". Persoonlijk vind ik het idee dat de mens geschapen is belachelijk. Dat is gewoon mijn mening en die mag ik hebben. Ik wil hier niet expliciet in zijn omdat ik mensen niet wil beledigen. vandaar dat ik via een belachelijk antwoord over kabouters dit punt op een zachtzinnige manier wil helder maken. Als mensen zich daardoor beledigd voelen dan vind ik dat jammer. Toegevoegd op 28-05-2009 11:38:58 he, ik zie nu pas dat jij de vraag hebt gesteld over de dino's. Wat een toeval. Je ziet de humor er niet van in blijkbaar. Jammer, maar ik voel me niet "schuldig".

Ik snap wat je vraagt... En het is mij ook een raadsel... Het komt doordat sommige antwoorden niet passen, niet mogen in hun beleving en dan wordt de persoon doelwit van hun onvermogen... En dan wordt de persoon geroyeerd, geëxcommuniceerd of weggestemd... Ik zie dat vaak gebeuren naar XiniX toe, die persoon is vaak controversieel en doelwit van afbreken tot het belachelijke toe... Wat moet ik ermee... Ik snap waarom dat ze dat doen... En ik reageer er niet op, ik reageer nauwelijks ad hoc... Het enige wat ik hier op GV doe, is door mezelf te zijn zet ik anderen aan tot nadenken, meer niet... En daar doe ik het voor... Alle nadenken is prima, voor of tegen, maakt me niet uit... Maar sommigen waarderen het totaal niet en sommigen waarderen het bijzonder... Aan ieder de keuze, als die überhaupt bestaat... :-))

Je hebt fysiek geweld en verbaal geweld. GoeieVraag is geen bushokje wat je in elkaar kunt rammen, maar mensen kunnen de agressiviteit die ze in zich hebben hier wel schriftelijk uiten. Ik neem aan dat personen die het doel van GV op deze manier proberen te ondermijnen z.s.m. worden afgesloten (op ip-adres-niveau mijns inziens).

Goeie vraag - maar wat is afbreken? Ik breek in mijn antwoorden ook wel eens dromen af. Als iemand gelooft in astrologie, voel ik mij geroepen wat informatie toe te voegen. De blik te verruimen. Maar als iemand dan *heilig* gelooft in astrologie, breek ik zijn droom af, misschien wel zijn wereld. Dan wordt het als afbreken beschouwd. Terwijl dat niet de bedoeling is. Soms zie ik wel dat er zonder reden denigrerend wordt gedaan. Antwoorden of reacties in de trant van "wat een onzin", of "hoe kun je zo stom zijn". Maar ook dat kan een interpretatie zijn. Mijn interpretatie kan zijn dat iemand heel denigrerend doet, terwijl de "dader" dat helemaal niet zo bedoelt. Dus wat is wijsheid - breekt de "dader" een vraag helemaal af, of geeft hij slechts zijn bijdrage, en is het een ander die dat als "afbreken" ervaart? Ik stond gisteren in de trein bij de deur om uit te stappen. Iemand was bezig met zijn vouwfiets. De deur ging open, en ik stapte snel uit, zodat de vouwfietser alle ruimte had, en ik eventuele opdringerige instappers kon vragen even te wachten tot de fietser eruit was. Maar de fietser keek geërgerd. Misschien had zij het idee dat ik voordrong omdat ik persé als eerste buiten wilde zijn. De waarheid is in de ogen van de waarnemer. Hier op GV gaan we over het algemeen heel fatsoenlijk met elkaar om. Er zijn al vragen geplaatst in de trant van "vinden jullie het hier ook zo gezellig, vinden jullie ook dat we een gemeenschap hebben". Dus ik denk dat je, als je iets ziet dat je niet aanstaat, best een reactie kunt geven om te vragen of het echt zo hard bedoeld is als het op jou overkomt.

Sorry, maar dat is het risico van het spelletje. Hier ontstaat weer hetzelfde als overal in Nederland namelijk betutteling. Dat is namelijk wel wat hieruit volgt. Wie moet er in bescherming worden genomen dan?

Ik vraag me toch wel af over wie je het nou hebt :). Ik denk dat dit komt omdat veel mensen hun mening geven of hun interpretatie van iets. Vaak is dit onzin, of gebaseerd op geloof. Dan kunnen veel mensen het niet laten om hier cynisch op te reageren. Aangezien ik reacties als "ik ben al vaker doodgegaan maar ik was te jong dus hebben ze mij teruggestuurd" niet serieus kan nemen en ook niet 'kennis verruimend' vind.

Er zijn inderdaad verschillende typen personen. Net als in het echte leven op je werk, school of in de buurt, heb je mensen die altijd op een bepaalde manier reageren (vaak omdat ze niet anders kunnen). Hier op GV zie ik dat terugkomen. Er lopen individuen rond en 'stereotypen' zoals je al aangeeft. Persoonlijk vind ik het erg storend wanneer een vraag (hoe simpel of dom ook) wordt afgekraakt (al moet ik zelf soms ook erg oppassen om iemand niet 'af te breken' om iets dat echt hier niet thuis hoort (in mijn ogen)). Ik vind dat ik voldoende rederneringsvermogen bezit om anderen eventueel op weg naar een antwoord te helpen. Dit doe ik dan ook voor iedereen en niet alleen voor super-moeilijke vragen. Ik kraak ook niet structureel mensen af, al ben ik wel extra critisch naar iemand toe, wanneer deze persoon een 'tendency'/gewoonte toont om hetzelfde zichtspunt te herhalen waar vanuit geen antwoord komt. Wat dat betreft is het idee over 'beoordelen van profielen' ook niet een heel slecht idee.

Het wordt al minder, maar zal altijd wel blijven. Ik heb er ook veel last van, of eigenlijk is last niet het juiste woord. Je bepaalt zelf of je het als lastig wilt ervaren. Ik ben een grote voorstander dan men zegt wat men denkt, dat is voor mij geen lastig zijn. Echt vervelend zijn de mensen die zogenaamd leuk willen zijn, door belachelijke antwoorden te geven op serieuze vragen. Deze proberen puntjes te halen bij het vervelende groepje waar ze bij horen en dat lukt soms ook aardig. Een totaal andere mening respecteer ik ten alle tijden, of ik zal me op zijn minst verdiepen in de afwijkende reden waarom. Ik wil dat nog wel eens via p.b. doen en dan blijkt dat een gegeven antwoord vaak anders bedoelt is. Blijven over, een handje vol pubers die nog te weinig van de wereld gezien of begrepen hebben, maar wel een heel duidelijke mening hebben over div. zaken. En eigenlijk mag ik ze ook wel, na een paar antwoorden haken ze wel af en doen ze dat niet, dan is dat een teken van karakter. Ik heb mijn messen al geslepen , laat ze maar komen!!!!

Verstandige mensen spreken uit ervaring. Nog verstandiger mensen spreken uit ervaring niet.

sommige mensen (zoals ik) hebben daar helemaal niet de bedoeling mee maar doen het per ongeluk Toegevoegd op 28-05-2009 15:31:16 soms geef ik een antwoord en zijn er mensen die er een reactie bij zetten waarna ik denk: o wacht dat is dus een beetje stom antwoord geweest

Het is inderdaad een feit dat er hier mensen zijn die niets beters te doen hebben dan mensen belachelijk te maken. Net als jij net deed op mijn vraag met het antwoord "Is het de bedoeling dat wij je huiswerk maken?" Spijtig van je gedrag want het was de allereerste vraag die ik op deze site stelde.

Nou, wat ik wel eens heb: Dan lees ik een vraag en dan kan je die vraag ook 'anders' lezen. Zoals: Heb jij je wel eens op laten lichten' [dora, respect!] Dan heb ik echt zin om een antwoord te geven van: ja, ik werd getroffen door de bliksem, toen lichtte ik even op [ ha... haa] Maar dit komt heel vervelend over op de ander, dus daar moet je mee oppassen... En zoals pikkebaas zegt: Ik denk dat iedereen wel stoer doet, anoniem.. en dat is ook wel waar. Want naar aanleiding van een stomme reactie, krijg je toch geen ruzie, misschien afkeer op deze site, maar verder niets. Je moet dan wel beseffen dat je het zelf ook niet leuk vindt als iemand zo'n stom antwoord op jouw vraag geeft!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100