Wat zijn de gevolgen van een aanhoudende bevolkingskrimp?

Weet jij het antwoord?

/2500

Meer ruimte, minder kinderen, vergrijzing!!

in welke hoek zoek je de gevolgen? - Dalende huizenprijzen & leegstand - Krimpende beroepsbevolking: Arbeid wordt duurder - Zolang er een grote top bij de ouderen ligt: Kosten voor zorg & pensioenen stijgen - Vraag naar aarbeid omhoog -> Hogere immigratiecijfers - Vermindert gebruik van sportcentra, films, musea etc -> verhoogde kosten voor deze zaken danwel vermindert aanbod om er een paar te noemen

Die zijn groot. De betaalbaarheid van de AOW staat hier mee onder druk. Te weinig mensen die in de toekomst nog het werk kunnen doen. De meevaller is dat er minder mensen op aarde komen in dit kleine stukje van de wereld

ik denk dat bij een aanhoudende bevolkingskrimp, het voedseltekort dan ook zou afnemen. Nu zijn er teveel mensen en te weinig voedsel.

dat het aantal scholen hun deuren moeten sluiten maar ook winkels. er ontstaat ook een leegstand aan huizen en er zijn dan mensen tekort om het werk te doen. Toegevoegd na 5 minuten: In sommige regio’s is de krimp al voelbaar. In de provincie Limburg zal de komende tien jaar een kwart tot een derde van de schoolgebouwen voor het primair onderwijs overbodig worden. In Zeeland zal naar verwachting het in verschillende gemeenten het aantal basisschoolleerlingen met 20-30 procent teruglopen.

Bronnen:
http://www.kei-centrum.nl/view.cfm?page_id=3878

wereldwijd of in nederland? wereldwijd is nl nog steeds veel te veel groei, dat kan best wat minder. Ik vraag me ook af of we in nederland zo slecht af zijn met wat minder mensen, in tegendeel. Aantal zaken moet anders geregeld maar met wat aanpassing lijkt het mij niet gek, minder druk overal.

Als de krimp aanhoudt sterven we uit.

Voldoende voedsel voor iedereen en het uitputten van de aarde zal hopelijk stoppen.

Het nadeel is onze sociale zekerheid : minder mensen zouden meer lasten moeten dragen. Ook om de economie op peil te houden zoude er nog meer vreemde krachten moeten aangetrokken worden.( ook in de verzorgingssector) Meer ruimte zal je niet krijgen , die wordt wel opgevuld , door de noodzakelijke krachten uit den vreemde. En op lange duur zullen ze groter in getale zijn dan de oorspronkelijke.

De aanhoudende bevolkingskrimp die het gevolg is van een laag geboortecijfers heeft verstrekkende gevolgen. De vergrijzing kan niet langer worden bekostigd door de jonge aanwas, hetgeen zal betekenen dat het niet langer haalbaar zal zijn om aan de 65 -plussers een lager belasting tarief aan te bieden. Ook zij zullen moeten meebetalen aan de kosten die een vergrijzende samenleving met zich meebrengt (nu fiscaal voordelig sparen voor later is dus een illusie). De huizenmarkt is nu gericht op het aanbieden van huizen aan jonge gezinnen (veel ruimte, meerdere etages, mooi tuin etc) en niet op de vergrijzende bevolking, die geheel andere behoeften heeft (alles op 1 niveau, brede gangen etc). Ouderen hebben meer behoefte aan service gerichte dienstverlening (maaltijden, schoonmaak, honden uitlaat service, pedicure, kapper etc) dan aan luxe goederen. De handel zal dus ook hier een omslag moeten maken. om zo maar eens wat op te noemen.

Aanhoudende bevolkingskrimp: een grote crisis. Aanhoudende bevolkingsgroei: een grote crisis. We zitten nu in een onomkeerbare situatie, minder consumptie leidt steeds naar overproductie=crisis. Vooruitgang is ook niet meer mogelijk: we zijn al met te velen, de aarde barst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100