Hoe werkt de voedselbank ?

De donkere dagen staan weer voor de deur, en ik donneer altijd mijn kerstpakket dan aan de voedselbank, daar er mensen zijn, die de inhoud ervan beter kunnen gebruiken, dan ikzelf.
Misschien ook iets om eens over na te denken..;-)
Maar vroeg me gewoon af, zijn ze nu onafhankelijk, krijgen ze subsidies van de gemeente, of zijn ze afhankelijk van donaties, zijn het landelijke richtlijnen, etc..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn 8 regionale voedselbanken die samen de landelijke voedselbank vormen. Afhankelijk van de regio (gemeente) ontvangen ze subsidie. Soms in de vorm van vestigingruimte. Ze zijn vooral afhankelijk van donaties. Veel krijgen ze van winkels. De voedselbanken mogen van het geld dat ze krijgen namelijk geen voedsel kopen. Ze mogen alleen gekregen voedsel weggeven. Toegevoegd na 4 minuten: Het gekregen geld moeten ze dan gebruiken voor bijvoorbeeld logistieke doeleinden. Er is wel een mogelijkheid om van donaties voedsel te kopen. Je kunt doneren aan ' stichting vrienden voedselbank' Deze stichting koop duurzaam voedsel (rijst pasta bloem) voor de voedselbank. Deze producten blijken namelijk moeilijk via donaties in natura te verkrijgen.

Bronnen:
http://www.amsterdam.voedselbank.org/html/...

Een voedselbank is een liefdadigheidsinstelling die kosteloos levensmiddelen verstrekt aan hen die financieel niet of nauwelijks in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien en ter voorkoming van verspilling van voedsel. Aanbod van nog goed consumeerbaar voedsel (dat op het punt staat om vernietigd te worden) en vraag (gezinnen die het voedsel nodig hebben) wordt op deze manier bij elkaar gebracht; een echte bank dus! Voedselbanken ontstonden in de jaren '70 in Amerika en werden via Frankrijk in 1984 geïntroduceerd in Europa.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbank

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100