Wat zijn rechtse politieke partijen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rechtse partijen zijn vooral nationaal gezind: behoud van eigen waarden die vooral gericht zijn op de autochtone bevolking en die zoveel mogelijk de eigen NL- identiteit wil bewaren tegenover de verder schrijdende internationalisering van de samenleving.

zie plaatje :D http://nl.wikipedia.org/wiki/Conservatisme

Dat zijn de partijen,die rechts in de kamer zitten. Toegevoegd na 2 minuten: Als recht geen typefout is, zijn dat de partijen die niet krom zijn en doen. Het CDA behoort daar in ieder geval niet toe, want die zijn zeer krom bezig.

Met respect voor de collega's hiervoor bij deze een antwoord waar je wat aan hebt. Rechtse partijen zijn partijen die zeer gestoeld zijn op persoonlijke vrijheden met in het bijzonder het oog op de markt. Voor hen is de markt alles die op magische wijze (pardon voor het chargeren) alle problemen in Nederland oplost. Daar staan tegenover de partijen in de linker kant die dat niet geloven en willen dat de overheid de ingrijpt in het leven van de mensen. Dat vind rechts weer niet kunnen idealiter doet de overheid zo min mogelijk en vraagt zo min mogelijk belastinggeld. Ook kenmerkend voor rechtse partijen is een denivellerend beleid. Dat betekend dat de rijke beter af zijn omdat veel belastingmaatregelen die alleen de rijke treffen worden teruggedraaid. Ook is kenmerkend een hard immigratiebeleid, minder bureaucratie voor ondernemers en meer asfalt voor automobilisten. Dit staat dus tegenover linkse partijen die in het kort meer controle van de overheid willen, zachter immigratiebeleid, nivellerende belasting (immers de rijke hebben meer over), inzet op het openbaar vervoer. Toegevoegd na 2 minuten: Welke partijen zijn dat in Nederland. De PVV wordt getypeerd als extreem rechts, de VVD als rechts, CDA is officieel een middenpartij maar rukt duidelijk op naar rechts. De SGP is niet groot maar is duidelijk ook rechts te typeren.

Partijen die lak hebben aan vrijheid, gelijkheid en broederschap. De meest rechtse partij is de SGP. de meest linkse is de PvdA.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100