Waarom komen de Verenigde Naties niet in aktie voor Pakistan?

Het is een regelrechte schande dat twintig miljoen mensen aan hun lot overgelaten worden.
Waar blijft de solidariteit van de rest van de wereld, en van de andere moslimlanden?
Is langzaam verdrinken misschien niet spectaculair genoeg?Moet er een orkaantje of een tsunamitje bij, mag het alstublieft ietsjes meer zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met alle respect, het is juist de VN die de wereld heeft laten inzien hoe ernstig de situatie is. Ze doet wat in haar macht ligt, maar nu ligt de bal bij ons.

Bronnen:
http://www.un.org/apps/news/story.asp?News...

Rustig maar... Het duurt even voordat hulp voor 20 miljoen mensen op gang komt. En dan heb je nog die rakkers van de Taliban die roet in het eten gooit. We zullen zien waar de hulpverlening strandt.

Ban Ki-moon, hoofd van de VN, is inmiddels op bezoek geweest: http://www.bbc.co.uk/news/world-south-asia-10978671 Dus het komt op gang.

Pakistan wilt helemaal geen hulp.

Bronnen:
http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenl...

Ik heb hierbij en erg tweeslachtig gevoel. Wat doet de Pakistaanse regering,die wel miljarden aan bewapening en het ontwikkelen van kernenergie uitgeeft/Waar blijven de rijke olielanden die van gekheid niet weten wat ze met hun geld moeten doen? Uiteindelijk zijn het weer de burgers die de centen bijeen moeten brengen.Natuurlijk moeten deze arme mensen geholpen worden,maar waarom moet dat altijd met het hutje en mutje, van wat wij bij elkaar brengen.

Waarom moeten "wij" weer helpen?Om het geld over de balk te gooien of geld geven aan mensen die het helemaal niet nodig hebben?Het geld wat jij geeft aan giro 555 komt toch niet aan bij die mensen die het nodig hebben.De taliban heeft geld genoeg.

Ik denk dat het ook te maken heeft met moeheid, dwz de kijker heeft al zoveel rampen en ellende op tv gezien, dat ze er gewoon immuun voor worden. En natuurlijk niet vergeten: de economische crisis: mensen hebben op dit moment minder te besteden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100