Stel dat de politie word geflitst, moet dan ook de bestuurder de bekeuring zelf betalen, of beland dit in de doofpot?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die moeten ook zelf betalen. Toegevoegd na 1 minuut: Zeker als Peter R de Vries in de buurt is: http://www.flitsservice.nl/phpBB/media/peter-r-de-vries-de-flitser-geflitst-t56599.html

Het flitsen vanaf de standaard palen is een behoorlijk automatisch process waar ook de politie niet onderuit kan komen (gelukkig), ook deze incasso's worden automatisch verstuurd! Dit heb ik gehoord van een politieagent: Collega's onder elkaar wordt vaak afgedaan met taart of een ander bedankje en komt er geen bonnetje.

Als het gebeurt tijdens dienst in een dienstauto,wordt er geen boete doorgestuurd hoor. Die flitspalen moeten toch getest worden? Dit is een reactie van de politie zelf.

Wanneer een politie auto met de signalen aan wordt geflitst dan verdwijnt de boete uiteraard in de ton.Ze hebben dan vrijstelling.Maar wanneer ie gewoon zonder signalen( blauwe zwaailampen aan en sirene aan) wordt geflitst en er eigenlijk niet echt een logische reden was voor de te hoge snelheid dan zou het wel zo eerlijk zijn tegen over de burgers als de agent in kwestie zijn eigen snelheidsovertreding mag betalen. Maar in de meeste gevallen zal de foto vernietigd worden. Men noemt dat over t algemeen vriendjes politiek. Helaas ( uitzonderingen daargelaten want ook bij het centraal justitieel incasso bureau werken matenaaiers)

Als het om een dienstauto gaat zijn er bepaalde regels. Zonder sirene of zwaailicht mag een politieauto binnen de bebouwde kom maximaal 20 km/u te hard rijden en buiten de bebouwde kom maximaal 40 km/u

Ik denk dat er wel een of andere regeling is. Je moet het toch met mij eens zijn dat de hoofdreden van alle controles in de eerste plaats gaat om het verwerven van geld. (Luister niet naar Koos Spee, die preekt voor eigen passie) Bij de politie zou het dus broekzak vestzak zijn, en dat heeft geen zin.

De bestuurder van een geflitste politieauto moet een goede reden geven ( dienstbelang), waarom er te hard gereden werd, anders moet hij de boete zelf betalen. De foto's van flitspalen worden naar het CJIB te Leeuwarden gestuurd, die ze gaat bekijken en de boetes gaat versturen. Geflitste politieauto's worden niet uit het systeem gegooid, maar ook hier wordt een boete voor opgemaakt. Boetes worden vervolgens naar het korps gestuurd, dat de auto op naam heeft staan. Het korps moet vervolgens beoordelen, of de agent een goede reden had, om harder te rijden en of hij de boete moet betalen of niet. Er moet dus sprake zijn geweest van dienstbelang, dat de hogere snelheid rechtvaardigt.

Het enige juiste antwoord, wellicht óók een diender (geweest) ? ))

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100