Kan Rusland Europa binnenvallen?

Gisteren was er een raketaanval van de Russen, niet ver van de Poolse grens. Er wordt gesproken van 'een terroristische aanval op vrede en veiligheid bij de EU- en NAVO-grens'. Kan Rusland Europa binnenvallen, of gaat dat niet zomaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Theoretisch kan dat. Maar dan hebben ze ook gelijk Amerika, dat lid is van de NAVO, tegenover zich staan. De NAVO is een samenwerking tussen een aantal westerse landen in Europa en Amerika. Die hebben de afspraak dat als één land aangevallen wordt, alle andere landen komen helpen. Dus dat redt Rusland niet. Ze hebben nu al niet meer genoeg materiaal voor Oekraïne. . Overigens is niet elk Europees land lid van de NAVO. Finland bijvoorbeeld nog niet. Dat land wil zich sinds de invasie nu zo snel mogelijk aansluiten bij de NAVO.

Toegevoegd op 14 March 2022 15:41: tekst
Bronnen:
https://stories.nos.nl/artikel/2418706-jul...
https://www.nytimes.com/2022/03/13/us/poli...
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dm...

Zuiver theoretisch gezien kan dat niet, omdat Rusland zelf ook een gedeeltelijk een Europees land is. Ze zouden wel een aanval op de Europese Unie kunnen doen, of op een ander Europees land.......

Ja dat kan, en als we dor blijven gaan met onze sancties kan dat best de enige manier zijn voor Poetin om zonder gezichtsverlies het strijdtoneel te verlaten. Nooit zal die (man) het risico nemen om als president van Rusland met de staart tussen de benen het lachertje van de wereld te worden. Biden heeft dat volgens mij door, maar ik houd mijn hart vast als ik luister naar de uitspraken van Rutte en Hoekstra en de rest van die kleine landjes die ook een duit in het zakje willen doen. Maar als het zo ver komt, zullen het geen tanks of vliegtuigen zijn die over ons heen zoeven, maar ander geschut dat de wereld zal vernietigen. Laat ons in vredesnaam ophouden met olie op het vuur te gooien.

Uiteraard kan dat, maar dat zou zelfmoord betekenen, niet alleen voor Rusland of Europa, maar de gehele planeet inclusief China, Turkije, India en de VS. Rusland kan "per ongeluk" wel NAVO gebied raken of beschieten. Dan zal er altijd via een hotline gesproken worden en komen er krachten in werking vanuit zelfs Russische en Chinese hoeken die het zullen stoppen. Nederland, de EU of wat dan ook spelen geen enkele rol hierin. Het is totale angstpropaganda van media en politici in Rusland en het Westen om deze mogelijkheid te benoemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100