Waarom gebruikt de Nederlandse politie tijdens rellen zelden traangas?

Het valt me op dat de mobiele eenheid in nederland zelden traangas gebruikt tijdens rellen en slechts alleen inzet van een waterkanon... waarom is men in ons land zo terughoudend met het gebruik van traansgas? Heeft het misschien een financiële reden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat dit pas na zeer zorgvuldige afweging mag worden ingezet. Traangas is niet selectief. Een wapenstok, pepperspray en vuurwapen kan wél selectief ingezet worden. Iedereen die met traangas in aanraking komt zonder de juiste bescherming, raakt besmet en een van de effecten is mogelijk paniek. Ook moet er rekening worden gehouden met de risico’s van het gebruik van traangas in de nabijheid van een snelweg, vliegveld, ziekenhuis, spoorwegen.

Bronnen:
https://www.politieacademie.nl/onderwijs/o...

De Nederlandse politie gebruikt zelden traangas (of riotguns) of andere vormen van geweld, omdat dit vaak alleen maar leidt tot escalatie en meer geweld. De Nederlandse politie is tamelijk effectief in het toepassen van allerlei vormen van de-escalatie, zoals het gericht oppakken van mensen die anderen aanzetten tot geweld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100