Wie betaalt de boete van de belastingdienst?

Ik zag zojuist op het nieuws dat de belastingdienst een boete krijgt van 2.75 miljoen van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) voor het overtreden van de wet AVG in die toeslagenaffaire. Namelijk vanwege het registreren van dubbele nationaliteiten. Nu heb ik hierover eigenlijk twee vragen:
1) Wie betaald de boete van de belastingdienst? Is dat de overheid of de belastingbetaler? Met andere woorden maakt een belastingdienst zelf winst die nu gekort wordt of is er volgend jaar gewoon 2 miljoen minder op de begroting van het kabinet?
2) Waar gaat dat geld naar toe? Aan wie wordt die boete betaald en komt dat uiteindelijk weer bij de overheid terecht en kan het kabinet dat geld dan gewoon weer uitgeven met een andere bestemming? Of is de Autoriteit Persoonsgegevens los van de overheid en wat doen die dan met het geld?

Boete voor Belastingdienst van 2,7 miljoen voor discriminatie toeslagenouders - https://nos.nl/l/2408587

Weet jij het antwoord?

/2500

"Het geld voor de boete komt uit de schatkist en gaat uiteindelijk ook weer terug naar de schatkist, maar het bedrag gaat wel af van het budget van de Belastingdienst. ‘Bovendien is het een publieke straf. Het zet ook een norm naar andere organisaties,’ aldus de Autoriteit Persoonsgegevens." Bron: dagblad "Het Parool"

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100