Is Politiek een natuurlijk fenomeen ?

gehoord gisteren op tv. Komt politiek voort uit de natuur of is het iets wat kunstmatig in leven gehouden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Politiek is iets natuurlijks. Politiek gaat nl niet alleen over het besturen van een land, een gemeente oid, het gaat over het hebben en geven van macht, in ieder denkbeeldige relatie. In iedere wolvenroedel is er een natuurlijke rangorde, de een heeft meer macht dan een ander. Ook bij apen, katachtigen, meerkatten etc. is dit aanwezig. Het zit ook in mensen. Kijk maar naar de relaties die jij hebt, met je buren, je baas, de politie, etc. In veel gevallen gaat het hierbij (onbewust weliswaar) over macht. En omdat men in het verleden erg beu was om zelf steeds maar weer je hebben en houden te verdedigen tegen onverlaten, is volgens een aantal politiek filosofen de macht gegeven aan een bestuursysteem. Zo konden wij weer rustig slapen en het land bewerken. Lees oa Locke en Hobbes hierover.

Nee, ik heb het nergens in de natuur kunnen ontdekken... is een van de vele nutteloze ontdekkingen van de mensheid alleen..

Het is een logisch gevolg van het feit dat we met zo veel mensen samen moeten leven in 1 land, of op grotere schaal op 1 planeet. Politiek is nodig om burgers middels wetten en regels structuur te bieden. Het doel moet mijns inziens ten alle tijden wel blijven, het dienen van de burgers en verantwoording afleggen van gekozen strategieën. Helaas gebeurd dat lang niet altijd op de goede manier ...

Politiek is een verzinsel van de mensheid. Rechten en plichten bestaan niet letterlijk. Deze zijn uitgevonden door een groep mensen om de andere groep in toom te kunnen houden.

Politiek of het besturen van steden en landen en verenigde landen is een niet natuurlijk systeem. De Grieken liggen aan de bis van het democratisch systeem met hun schervengerecht en hun pleidooien voor een beter bestuur. Politiek wordt teveel bedreven door machtsgeile personen die zich verder ontwikkelen in manipulaties en kuddebescherming. Weinigen zijn idealistisch. Weinigen denken uitsluitend aan het welzijn van de burger, aan de groei en de rechtvaardige verdeling van de welvaart. Daarom moet de burger alert, kritisch en geengageerd blijven om alle uitwassen van de politiek aan te klagen van dit onnatturloijk fenomeen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100