Kan je principieel weigeren te werken en dan bijstand ontvangen?

Met het idee dat je niet zelf gekozen hebt om in een samenleving zoals deze op te groeien en te moeten werken, en je leven op de savannes er heel anders zou hebben uitgezien bijvoorbeeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat kan niet je moet werken als je gezond bent het is niet zo dat de maatschappij maar moet betalen omdat jij werk wilt kunnen weigeren.

Nee, als je verwijtbaar werkloos zou worden door werkweigering heb je niet altijd meer recht op bijstand of zal de bijstand iig gekort worden. Gebeurt dat vaker of werk je ook niet mee om aan een nieuwe baan te komen dan ontvang je geen bijstand meer. https://www.sociaalverhaal.com/verwijtbaar-werkloos/ VERWIJTBAAR WERKLOOS Indien verwijtbaar werkloos, geen recht op WW-uitkering. Er is aantal voorwaarden om een WW-uitkering van het UWV te krijgen. Eén van die voorwaarden is dat u niet verwijtbaar werkloos mag zijn. Het mag niet uw eigen schuld zijn dat u werkloos bent. Bent u verwijtbaar werkloos, dan heeft u geen recht op een uitkering van het UWV of op bijstand van de gemeente https://ontslag-krijgen.nl/ontslag-krijgen/ontslagen-wat-nu/verwijtbaar-werkloos Geen recht op WW Als het UWV oordeelt dat je verwijtbaar werkloos bent, kan je flink in de problemen komen. Vooral als je nog geen nieuwe baan hebt of als het gezin afhankelijk is van jouw inkomen. Je hebt namelijk geen recht op een WW-uitkering als je verwijtbaar werkloos bent. Je moet het dan zien te redden met een bijstandsuitkering, en zelfs daar kan je op gekort worden! ---- Sowieso moet je dus aan deze voorwaarden voldoen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand/vraag-en-antwoord/wanneer-heb-ik-recht-op-bijstand Voorwaarden bijstand U heeft recht op bijstand als u voldoet aan de volgende voorwaarden: U woont rechtmatig in Nederland. U bent 18 jaar of ouder. U heeft niet genoeg inkomen of eigen vermogen om in uw levensonderhoud te voorzien. Woont u samen met uw echtgenoot of voert u een gezamenlijke huishouding met iemand? Dan telt het inkomen en het eigen vermogen van deze persoon mee. U kunt geen beroep doen op een andere uitkering. U zit niet in de gevangenis of een huis van bewaring. U doet mee aan activiteiten die uw gemeente u aanbiedt om werk te vinden. U heeft basiskennis van de Nederlandse taal. Of doet moeite om de Nederlandse taal beter te leren beheersen.

Toegevoegd op 14 september 2018 15:05: bron

Nee. Om een bijstandsuitkering te kunnen krijgen, ben je verplicht om mee te doen aan activiteiten die de gemeente aanbiedt om werk te vinden. Als de gemeente je bijv. vraagt om te solliciteren en bewijzen daarvan te laten zien, is dat geen vrijblijvend verzoek. Ga er gerust vanuit dat een gemeente je zo snel mogelijk uit de bijstand zal proberen te verwijderen als je erin terecht komt. Het "gratis verstrekken" van bijstand aan niet-werkwilligen heeft ook geen draagvlak in onze samenleving want dan moeten de belastingen omhoog. Want daar wordt de bijstand van betaald. In de landen waar ze savannes hebben, is vermoedelijk ook niet voorzien in bijstandsuitkeringen. Dus alsnog werken, in die savanne.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100