Waarom heb ik belang bij goede gezondheidszorg terwijl ik zelf niet ziek ben?

Ik ben niet ziek of what so ever, maar ik betaal wel premies. Waarom is het ook voor mij van belang dat er goede gezondheidszorg in Nederland is, ook al ben ik zelf dus niet ziek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ook als je zelf werkelijk nooit ziek bent of een ongeluk krijgt, is een goede algemene gezondheidszorg van belang. Ook jouw leven zou er behoorlijk anders uitzien als er geen goede zorg was voor je familie, vrienden, collega's, buren en alle werkende mensen die diensten of producten leveren waar jij gebruik van maakt. Bovendien zouden belastingen en werkloosheidspremies enorm stijgen als mensen niet meer kunnen werken door ziekte. Uiteindelijk kost het de maatschappij (en dus ook jou) meer als mensen vaker of langer ziek zijn, of door gebrek aan zorg of medicatie niet meer kunnen werken.

Morgen kun je een ongeluk of ziekte krijgen. Ik hoop het niet voor je, maar dan ben je maar al te blij met je verzekering en een goede gezondheidszorg! Niemand zou anders een brandverzekering nodig hebben, want je huis staat nu toch niet in brand?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100