Kan Amerika makkelijk wapens gaan verbieden?

Als dit makkelijk zou kunnen waarom doen ze dit dan niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In theorie zou dit kunnen als er in het parlement een meerderheid vóór zou zijn. Er bestaat in de Verenigde Staten echter een heel machtige lobby-organisatie, de National Riffle Association (de NRA). Deze is vóór vrij wapenbezit van particulieren en beïnvloedt de politiek op grote schaal. Ook de lobby, de invloed en het economische belang van de Amerikaanse wapenindustrie en -verkoop zijn groot. Verkiezingscampagnes van politieke vertegenwoordigers worden soms beïnvloed door giften van de NRA en de wapenindustrie. Ook hun stemgedrag in het parlement kan bepaald worden door de lobby-activiteiten. De invloed van de NRA en de wapenindustrie op de politici zal in de praktijk van de Amerikaanse politiek niet zo maar verdwijnen. Toegevoegd na 11 minuten: Zie voor meer informatie over de NRA: https://nl.wikipedia.org/wiki/National_Rifle_Association. Toegevoegd na 2 weken: Correctie: de naam van de organisatie heb ik per ongeluk verkeerd vermeld. Correct is: National Rifle Association.

Makkelijk is het daar zeker niet,in tegendeel: Amerikanen hebben het recht een vuurwapen te bezitten om zich in hun eigen huis te kunnen verdedigen. In de Verenigde Staten is het recht op vuurwapenbezit vastgelegd in het tweede amendement van de Grondwet die in 1791 door de Founding Fathers van de VS werd opgesteld. Veel Amerikanen zien het bezit van een vuurwapen als een individueel recht en halen in discussies over de wapenwet deze tekst aan.

Bronnen:
https://www.trouw.nl/home/bezit-van-een-vu...

Het is zeer simpel om het te verbieden. Maar hoe zorg je dat iedereen zijn wapens inlevert? En hoe controleer je daar op?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100