Waarom worden mensen ingedeeld in links of rechts denkend?

Ik snap het niet, en vind het een heel simpel model, die mijns inziens zeer incompleet is..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Toen de politieke partijen in de Tweede Kamer begonnen te ontstaan, werden de partijen die links van de voorzitter zaten, linkse partijen genoemd. De partijen die rechts van de voorzitter zaten, werden rechtse partijen genoemd. Je zou kunnen zeggen dat het hoofdverschil hierin zit: Linkse partijen vinden dat de staat een belangrijke rol moet spelen, vooral bij het beschermen van de zwakken in de samenleving. Rechtse partijen vinden dat er zoveel mogelijk moet worden overgelaten aan het particulier initiatief, oftewel privatiseren.

Bronnen:
http://staatsinrichting.nl/Verkiezingen/Ve...
http://www.schooltv.nl/eigenwijzer/?site=s...

En dat klopt dan ook. Links en Rechts is een indeling die in de zeventiger jaren opging voor de politiek en vandaag de dag in veel mindere mate.

Omdat er een duidelijk verschil is tussen conservatief denkende partijen en progressief denkenden. Iedereen heeft een mening en die mening sluit meestal aan bij een politieke denkwijze.

Geheel buiten de politiek om; Nederland is bij uitstek het land om iedereen in een hokje te plaatsen. Kennelijk hebben veel mensen behoefte aan duidelijkheid (voor hen dan ). Als je niet links bent ben je rechts. Je bent wit of zwart; grijstinten zijn bij velen niet bekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100