RTL rechts?

Er van uitgaande dat de publieke omroep gesubsidieerd word door de Nederlandse staat, vroeg ik me af of commerciële kanalen er baat bij zouden hebben als bijvoorbeeld geert wilders aan de macht komt en deze subsidies inkort.

Mijn vraag, maken commerciële kanalen hiervan gebruik door pvv in sommige gevallen onterecht in het zonnetje te zetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk niet dat de commerciëlen hier bewust gebruik van maken. Zoals eerder werd gesuggereerd, maken commerciëlen gebruikt van sensatiezucht om kijkers aan te trekken. Omdat een zeverend GW altijd goed is voor ophef en chocoladeletterkoppen, grossieren de commerciëlen in zijn boodschap. Dat gebeurt echter puur uit commerciële belangen, niet uit een politieke overweging.

SBS is populistisch rechts RTL kan het niks schelen zolang er maar pegels binnen komen en zo hoort dat ook bij de commerciele.

Nieuws over Geert Wilders is meestal Sensatie nieuws, en aangezien sensatie meer kijkers betekend in deze maatschappij, werkt het sowieso in hun voordeel.

Uiteraard; als er minder publieke omroepen zullen zijn, zijn er meer kijkers voor RTL overblijven. Dus RTL heeft daar zeker baat bij. En inderdaad denk ik dat de publieke omroepen linkser zijn dan RTL. Maar wat is rechts? PVV is nogal links vergeleken met alle partijen in de USA. Alles is relatief...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100