Wat gebeurt er als Nederland een communistische staat wordt?.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan verdelen we alles eerlijk Toegevoegd na 1 minuut: En krijgen we een hoop sacherijnige mensen er bij.

dan zou de democratie over zijn en de vrije markt in gevaar komen. ook de vrijheid van meningsuiting ou in het geding zijn.

Dan zal de staat alles dicteren en regelen voor de onderdanen. Met het doel absolute gelijkheid voor allemaal. Een utopisch idee dat al voor veel ellende heeft gezorgd. Maar zo heeft iedere staatsvorm zijn voor- en nadelen.

in Nederland? dat zit er niet in is niet mogelijk staat niet te gebeuren. in een gedachtensprongetje kun je je voorstellen dat in geval van communisme er veel minder verschillen zouden zijn, in allerlei opzichten qua werk/inkomen/rangen en standen etc.etc. een utopie. hier te lande.

Dan moeten we allemaal 4 maanden wachten als we een nieuwe wc bril nodig hebben. Achteraan aansluiten in de rij. Rijk en arm.

Als het een succesvolle communistische staat wordt in de werkelijke zuivere betekenis van communisme dan zal er veel goeds gebeuren. Bezit zal eerlijk verdeeld worden zodat het verschil tussen arm en rijk zoals nu bestaat zal verdwijnen. Nederlands zou dan een verzorgingsstaat worden waarin de regering als ouders over kinderen waken en ervoor zorgen dat iedereen evenveel krijgt ongeacht hun prestaties. In werkelijkheid blijkt dit echter een utopie. Vanwege de hebzucht van mensen werkt een communisme helaas niet in de praktijk, hoe mooi het idee ook is. Dus wanneer Nederland een communistische staat wordt dan zal het helaas waarschijnlijk leiden tot corruptie, dictatuur en geweld.

Dan krijg je dus een klasseloze maatschappij met een economisch systeem gebaseerd op gemeenschappelijk eigendom van productiemiddelen, waarbij eenieder produceert naar vermogen en neemt naar behoefte. Dat klinkt toch goed? Het communisme is een politieke en ideologische stroming die streeft naar een dergelijk systeem. Niks mis mee zou je zeggen. Het communisme pleit voor absolute gelijkheid en dus kan, volgens de theorie, de staat nooit boven de mensen staan. Maar wat leert de geschiedenis? Communistische machthebbers stellen het politiek systeem vaak boven het individu. Dit heeft dit al gauw als gevolg: het legitiem gebruik van geweld, moderne propagandatechnieken en censuur om politieke tegenstand de kop in te drukken en daarmee het bestaan van het systeem te waarborgen. Dus Onvrijheid. Geen individuele keuzes mogelijk. Dat willen wij in Nederland niet. Dus het zal er ook niet van komen.

We zullen heel snel door de EU worden uitgekotst en we gaan allemaal zonder uitzondering 40 uur werken, want er moet veel extra papierwerk worden ingevuld. We gaan ook weer zelf een Dafje bouwen want een auto in het buitenland kopen wordt te duur. Onze trouwe lampenfabriek zal weer zelf radio'tjes en TV-tjes gaan maken en PC-tjes waarmee we op een afgeschermd internetje kunnen manoeuvreren. Oh ja, en ook stemmachines waarmee we met zijn allen op de zelfde man (onze eigen 'Grote Roerganger') van de zelfde partij onze stem kunnen uitbrengen. De KPN fuseerd met de AIVD tot een gigantische spionage fabriek, want onze neuzen moeten goed de zelfde kant op wijzen tot ons aller heil. Kortom alles wat we hebben in het klein en zoals het vroeger was, maar toch een tikje anders. Toegevoegd na 2 minuten: fuseerd = fuseert

Dan hoop ik serieus en van harte dat de bedenker van dit onzalige plan op de meest pijnlijke manier om het leven wordt gebracht.

Dat zou een revolutie betekenen. Je vraagt 2 vrijwel onmogelijke dingen: Communisme in NL die aan de "macht" zou komen Een staat. We zijn een Monarchie, een Koningrijk! Jouw doemscenario zal never doen plaatsvinden.

Dan ga ik emigreren.

Dan wordt koninginnedag afgeschaft.Dat wordt dan de dag van de revolutie.De buurlanden worden dan staatsvijanden en de grenzen gesloten.Ik zou dan Nederland niet meer in mogen omdat ik in een kapitalistisch land woon.Maar voor de rest blijft goeie vraag gewoon wat het is.

Dan komt er heel veel verzet. Nederlanders laten zich hun vrijheid niet afnemen.

Dan zou meeste mensen emmigreren. Weg van Nederland volgens mij. En wie zal dan de dictator worden?

Dan verdient Balkenende evenveel als je buurman die een uitkering geniet, kost een brood overal € 1,20, zal Nederland mij doen denken aan de Sovjet Unie..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100