Wie of welk beroep mag van u meer verdienen dan de balkenende norm?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ambulancebroeders,en mensen die op de eerste hulp werken.Zij zijn vaak de eersten die een slachtoffer te zien krijgen en helpen,een onnoemelijk zware taak en verantwoordelijkheid.Deze mensen mogen van mij zelf hun loon bepalen,en net zoals hierboven gezegd werd,dan nog zullen deze mensen bescheiden blijven. En eigenlijk mensen die op wat voor manier in de zorg en hulpverlening zitten die in direct contact met mensen staan zouden veel meer moeten verdienen.

Mensen die zich inzetten voor de zwakkeren in de samenleving. Meestal zijn dat vrijwilligers maar zij verdienen als het er op aankomt wel vijf keer meer dan de Balkenende norm. Het mooie is dat als je die mensen aan geld de Balkenende norm geeft dat ze dat dan zullen gebruiken om anderen te helpen en dan ben je de Balkenende norm dubbel en dwars waard.

Als Balkenende zijn 'norm' verdiend met mede wanorde te scheppen in een samenleving, is iedereen die van zulk een wanorde weer een controleerbare orde maakt, mijns inziens meer dan gekwalificeerd om boven die 'norm' te verdienen. Buiten die groep mensen zou ik pleiten voor lieden die hun leven in de waagschaal leggen om anderen te helpen, zeker in aanmerking komen om meer te verdienen dan Balkie. Ik denk met name aan brandweerlieden, uitgezonden soldaten, diverse mensen van hulporganisaties die hun veilige haven moeten verlaten om anderen in de meest bizarre en mensonterende situaties te helpen. Stuk voor stuk mensen die qua mens veel hoger ingeschat worden door ondergetekende dan diegene die veilig in zijn torentje 'zijn pionen' het vuile werk laat opknappen. Maar goed ik weet ook dat je vaak niet krijgt wat je verdiend.

Niemand hoeft meet te verdienen dan de Balkenende norm. Mensen verdienen dat niet maar eigenen zich dat toe.

Wat mij betreft hoeft niemand meer betaald te krijgen dan de Balkenende-norm. Meer dan genoeg voor iedereen, lijkt mij. Ik ben niet strikt tegen verschillen in beloning, maar meer dan genoeg is dunkt mij voldoende.

Ieder beroep waar een jarenlange studie aan vooraf gegaan is mag meer verdienen om de jaren waarin niets verdient is en slechts een schuld is opgebouwd, te compenseren. Een chirurg mag van mij 3 ton verdienen (doet ie meestal ook), maar vergeet niet dat hij/zij daar wel 15 jaar voor heeft moeten studeren in wellicht de mooiste jaren van zijn/haar leven. Die 15 jaar waarin niets of weinig verdient is mag men best terugzien in het salaris daarna.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100