Zouden mensen die jarenlang niet stemmen uit desintresse in de politiek hun recht moeten worden afgenomen?

Echter wanneer zij weer willen stemmen dit simpelweg kunnen aanvragen, dan zijn zij er bewust van dat zij dit kiezen.

Weet jij het antwoord?

/2500

We leven in een vrij land, ik vind dat stemmen niet verplicht moet zijn. Als je om wat voor reden dan ook niet wilt stemmen is dat toch je goed recht? Beter alleen mensen die stemmen die ook weten wat ze stemmen, dan mensen die zich niet verdiept hebben en die zich ook niet interesseren in de politiek die de uitslag beïnvloeden.

nee je moet altijd kunnen stemmen. je moet kunnen kiezen waneer je wilt

amerikaanse toestanden waarin gedetineerden niet mogen stemmen krijg je dan. nee dank je. een volk moet de leiders krijgen die het verdient.

Ik zie de toegevoegde waarde daarvan niet zo. Ja, je hebt iets minder papier en postbodes nodig, omdat je hen geen stembiljet en stemlijst hoeft te sturen, maar verder? Daarnaast, hoe weet je of het desinteresse is? Het kan ook zijn dat diegene wel wil stemmen, maar het te lastig is (hele dag werken, dan nog boodschappen doen en koken, en dan ook nog es langs een stembureau zien te gaan). De drempel dan nog hoger maken, lijkt me dan geen goed idee. En bovendien, ook als het vroeger wel uit desinteresse was, op het moment dat dat verandert, moeten we blij zijn dat iemand dan wel gaat stemmen. Als diegene eerst een stembiljet moet aanvragen, kan het net die drempel zijn waardoor hij/zij weer niet stemt. Dus nee, ik vind van niet. Tenzij andere mensen goede pro-argumenten hebben.

Ze stemmen wel. Ik vind dat iedereen, die mag stemmen, mag blijven stemmen. Het voordeel van een democratie.

Nee,stemmen moet een recht blijven,het moet en mag geen plicht worden.

Stemrecht is een recht voor elke nederlander, ook voor personen die ( om wat voor reden ook ) jaren geen gebruik maken van dit recht. En dit moet zo blijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100