Is er wel eens een homo-actie geweest in een moskee of zijn homo's helemaal Islam en geaccepteerd?

Ik hoor regelmatig dat de Islam liefde zou zijn. Nou, hoe welkom is een uitgesproken moslimhomo/lesbo dan in zijn / haar moskee?

Net zo welkom als sinds vandaag homo's in de Katholieke kerk in Nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In moslimlanden wordt zelfs het bestaan van homosexualiteit ontkend. Het bestaat niet. Dus er is niet eens de vraag naar acceptatie. Het hoeft niet te worden geaccepteerd, want het is er niet. Maar ook in onze cultuur was het tot ong. begin vorige eeuw een absoluut niet-besproken, zelfs buiten iedere ervaring staand gegeven. Ik heb een boek gelezen: the well of loneliness. over een vrouw die een verklaring zocht voor haar vreemde gevoelens, en over het gevoel van eenzaamheid. Bekend zijn de geschiedenissen van Virginia Woolf (was voor het gemak met een homo getrouwd) en van de dichter..... kan nu even niet op zijn naam komen. Waarmee ik wil zeggen: we doen nu net of we homosexualiteit ten onzent altijd gewoon hebben gevonden. Dat is echt niet zo. In de cultus, de vastgelegde regels voor een cultuur, waarvan de godsdienst onderdeel uitmaakt, wordt uitgegaan van het eerste doel van een maatschappij, van een volk: n.l, zorgen voor het voortbestaan. Homo s zorgen niet voor nageslacht, en ik denk dat het daarom taboe was, niet wenselijk, niet geoorloofd, zondig. Ik denk dat wij nu wel genoeg vermenigvuldigd zijn en dat er daarom meer acceptatie, meer ruimte voor homifilie is. Behalve individuen met een vrije wil, ben je als mens ook onderdeel van allerlei processen in de maatschappij. Er zijn ook culturen waar vrouwen een absoluut onleefbaar leven hebben. Nauwelijks bestaansrecht. Wat hebben we het inmiddels toch goed hier!!!

Nee ze zijn niet en NOOIT welkom Echt niet daar is Islam zeeer streng in... Toegevoegd na 4 minuten: Dus ze worden nooit geaaccepteerd. Ook lesbies.!

Ook in de Islam heb je stromingen net als in het christendom. De meeste katholieke priesters accepteren homo's, alleen een paar niet. Realiseer je je wel dat de meeste priesters zelf homofiel zijn.

Homo zijn is absoluut n taboe in de moslimcultuur!! Maar k wil ze niet te eten geven die toch n relatie met n man of vrouw hebben ondanks dat de islam t verbied! Zeer triest dat men dat niet accepteert en mensen alles stiekem moeten doen!!!

Wat mij bij een bezoek in Jordanië (wat een redelijk 'gematigd' land is) verteld is door een homo, is, dat, als er op welke manier dan ook ooit uit zou lekken, dat hij homo is, dat hij dan door zijn familie vermoord zou worden. Dus homo's zijn absoluut níét geaccepteerd in de Islam... Ik denk, dat het ook voor Nederlandse homo's met een mohammedaans geloof, en een familie hier, nog bijna onmogelijk is om uit de kast te komen.

Of homo's al dan niet geaccepteerd worden door moslims ligt volgens mij iets genuanceerder. Er zijn natuurlijk best moslims die geen problemen hebben met homo's. In een arabisch land ligt dat gevoeliger dan in een westers land. Dat maakt 'homovrees' niet alleen religiegebonden, maar ook cultuurgebonden.

Er zijn twee mogelijkheden; zoals binnen zoveel culturen en religies is homosexualiteit ook daar een taboe. Mogelijkheid twee wordt uit de doeken gedaan door de president van de Islamitische Republike Iran in het onderstaande filmpje.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=4_3RUwAJ_MI

Bijna alle godsdiensten en dus ook de islam zijn in dat opzicht zeer onverdraagzaam. Ze prediken allemaal liefde,maar ondertussen.....

Over het algemeen niet. Ik zou het ook niet uitproberen, er zijn zelfs nog steeds moskeeën waar de heersende mening is dat homo's met hun hoofd naar beneden van een flatgebouw af gegooid moeten worden. In mijn stad hebben we de gevolgen van die houding gezien. Toen een lesbisch stel hun wijk uit geterroriseerd werd. Toen een transseksueel hetzelfde gebeurde. Maar uiteraard is Islam vrede.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100