Wat is een communist?

Ik heb het aan meerdere mensen gevraagd maar ik snapte het niet helemaal. Dus ik dacht, kijken of ze het op goeievraag mij wel goed kunnen uitleggen :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een aanhanger van hetgeen Marx verkondigde. Het houdt in dat iedereen gelijk is gelijke rechten heeft en gelijke hoeveelheden verdient. Dit is een grove uitleg!

Een communnist is een aanhanger van het communisme. een politiek idee met als een van de grondleggers Karl Marx, die een boek schreef: Het Kapitaal. waarin hij uiteenzette waarom een land of groep mensen er op vooruit zou gaan als zij in status en inkomen gelijk waren. dit idee is overgenomen door verschillende mensen in verschillende landen waar het communisme als staatsvorm heerst. helaas is de vorm vaak totalitair en worden de mensen er juist slechter van. landen die nu communistisch zijn (in meer of mindere mate): oa China, Cuba & Noord Korea

Heel kort: Iemand die een aanhanger is van het communisme, dat is een staatsvorm waarbij de staat (de regering) alles in het land bepaald. Alle bedrijven, winkels, enz. zijn van de staat. Alle mensen zijn dan ook werkzaam bij de staat. Alle Oostbloklanden hadden een communistische staatsvorm, tot in 1989 grote verandering in dit gebied plaatsvonden. Toegevoegd na 50 minuten: Hier krijg ik een min voor?

Wat is een communist? Voor mij een zeer dom en beïnvloedbaar mens die er pas achter zijn fouten komt als het te laat is. Toegevoegd na 25 minuten: Leuk die min, maar praat eens met Russen, Cubanen, Noord Koreanen en Chinezen, niet te vergeten de bewoners van voormalig oost Europa en dan praten we verder.

Het woord zegt het al: gezamenlijkheid. Een communist ziet meer in dingen gezamenlijk doen, dan ieder voor zich. In de praktijk leidt communisme makkelijk tot dictatuur. Omdat mensen liever dingen voor zichzelf doen en willen concurreren. Liberalisme dus.

Communisme is een regeringssysteem gebaseerd op communes. Op een lokaal niveau wordt een sociale groep gevormd - de commune. De commune deelt goederen en economische voorspoed, alsook problemen. Het bepaalt ook de regels voor de eigen groep, iedereen let op iedereen. De commune is de puurste vorm van communisme en op kleine schaal werkt dit heel goed. Communes worden op hun beurt in de praktijk echter vaak geregeerd door een regionale regering, die wordt aangesteld uit de gelederen van de communes, maar door een centrale regering. Hier ligt ook meteen het probleem van het communisme: dat de centrale regering vaak dictatoriaal wordt. De voordelen worden in dat geval niet eerlijk verdeeld maar doorgesluisd naar enkele machthebbers. Hoe tegenstrijdig ook, in een grote communistische gemeenschap zijn mensen doorgaans minder competitief ingesteld en daardoor juist geneigd om ongelijkheid te tolereren. Een communist - als antwoord op je vraag - is iemand die gelooft in het communisme en dus iemand die gelooft in het gelijkheidsbeginsel: als iedereen gelijk is aan iedereen, is de gemeenschap optimaal gelukkig. Het tegengestelde van een communist is een liberalist. Waar de communist gelooft in de kracht van de gemeenschap - alles eerlijk verdeeld - is de liberalist iemand die gelooft in de vrijheid en ontwikkelingsmogelijkheden van het individu.

Communisten is hun zuiverste vorm streven een maatschppij naar waarbij iedereen in gelijke mate het eigendom heeft over de middelen. In werkelijkheid zijn de communistische leiders, de rode nazi's dus er op uit om de bevolking te onderdrukken

Dit vind ik een simpele uitleg: Communisme is een klasseloze maatschappijvorm met een economisch systeem gebaseerd op gemeenschappelijk eigendom van productiemiddelen, waarbij eenieder produceert naar vermogen en neemt naar behoefte, of een politieke en ideologische stroming die streeft naar een dergelijk systeem. Een communist is een aanhanger van het communisme.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Communisme

Zuiver theoretisch is de ideologie van het communisme een streven naar een gelijkmatig verdelen van rijkdom(kapitaal), van arbeid en van loon in functie van studie. Daarom is de eerste communist niet Marx maar Christus Nu door de geschiednis heen, is vatesteld dat zelfs dit hoogstaand idealisme zichzelf vernietigt door corruptie en machtsmisbruik. Omdat de mens voortdurend tov zijn medemens zich wil onderscheiden door meer arbeid, meer status, meer geld ,meer individualisme. Finaal sneuvelt elke vorm van communisme door de onmacht van het individu het maatschappelijk belang te aanvaarden. Voorbeelden in de geschiedenis : Tolstoi, Frederik Van Eden(Nederland) , Che Guevara, Trotsky, Marx ,Engels, Lumumba.

"Wat is een communist?" Maak gebruik van Google, de digitale zoek-god van deze tijd: http://nl.wikipedia.org/wiki/Communisme en dan zeg ik er alleen nog ff bij: ALLES wat bestaat, dat heeft 2 kanten; IETS dat ook geldt voor Communisme, Democratie, enz.. maar misschien zegt dát je helemaal NIETS...

Bronnen:
http://www.google.nl/#num=100&hl=nl&rlz=1R...

Het communisme is eigenlijk een heel mooi idee om een staat in te richten. Het is bedacht door ene Marx, die leefde in de 19e eeuw. In een communistisch land is iedereen gelijk en heeft (bijna) iedereen evenveel. Of je nu putjesschepper bent of hersenchirurg, je verdient evenveel en bent evenveel 'waard'. Fabrieken zijn allemaal van de staat, zodat er geen concurrentie zou komen en er dus geen mensen ontslagen hoeven te worden. Dat klinkt allemaal heel mooi, maar in de praktijk werkt het niet goed. Als een putjesschepper evenveel verdient als een chirurg wil natuurlijk niemand meer chirurg worden (op een aantal morele mensen na). Mensen worden lui en doen hun werk niet goed: hoe hard je ook werkt, je verdient altijd even veel als ieder ander. De fabrieken produceren geen goede producten aangezien er vaak wordt gewerkt met een planeconomie. Daarbij wordt er tegen een fabriek bijvoorbeeld gezegd dat er dit jaar 1000 wekkers moeten worden gemaakt. Maar de kwaliteit maakt niet uit. Resultaat: er wordt veel geproduceerd, maar dan wel met slechte kwaliteit. Kortom, het idee van het communisme is mooi aangezien niemand het slecht zou hebben. Maar in de praktijk werkt het voor geen meter.

Communist: 1) Aanhanger van het communisme 2) Aanhanger van zeker maatschappelijk stelsel 3) Bolsjewiek 4) Marxist 5) Persoonsbenaming 6) Rode 7) Rooie rakker 8) Rus 9) Voorstander van communisme Nu moeten we alleen nog weten wat het communisme is: Communisme: Staatsvorm waarbij de staat (de regering) alles in het land bepaald. Alle bedrijven, winkels, enz. zijn van de staat. Alle mensen zijn dan ook werkzaam bij de staat. Alle Oostbloklanden hadden een communistische staatsvorm, tot in 1989 grote verandering in dit gebied plaatsvonden. of: Politieke stroming, ontstaan uit het werk das Kapitaal van Karl Marx, geschreven in 1848, als een reactie op de door Marx omschreven klassenstrijd tussen de arbeiders en de bourgeoisie (welgestelde burgerij). Volgens Marx zouden de arbeiders via een revolutie de macht overnemen van de welgestelde klasse. Ik hoop dat het nu duidelijk is.

Communisten vinden dat iedereen gelijk is, dus ook dat iedereen evenveel moet verdienen, ongeacht zijn of haar baan. Communisten vinden dat je het beste al je geld aan de overheid kunt geven, omdat zij wel weet hoe dat het beste verdeeld kan worden. Communisten zijn dus voor een heel actieve rol van de overheid in het dagelijks leven van burgers. Dus eigenlijk komt het erop neer dat je niet voor jezelf werkt maar voor de hele gemeenschap. Je krijgt alles bijv. kleren, je hoeft niets te betalen, je hebt eigenlijk ook niets maar dat is dan ook niet nodig, zo redeneert een communist. De communist mag ook weinig commentaar hebben op wat hij vind wat de overheid doet, hij heeft dus geen vrijheid van meningsuiting. De kapitalist is iemand die vind dat iemand die hard werkt ook veel mag verdienen. Dus ook dat iemand die minder hard werkt, om wat voor reden dan ook, hij maar minder moet verdienen. Kapitalisten zijn ook heel huiverig voor veel invloed van de overheid, zij willen een vrije markt. Ze willen dus zo min mogelijk regels, zodat er nergens geen beperkingen zijn. De kapitalist zal ook veel investeringen willen doen in machines om zo veel mogelijk, en zo snel mogelijk veel te produceren. Want hoe sneller en hoe meer je produceert, hoe meer geld je verdient. Een kapitalist kan zijn mond niet houden, het is nooit goed genoeg, dat hij dat mag wil zeggen dat in de landen waar een kapitalist leeft vrijheid van meningsuiting is.

Bronnen:
http://www.lesidee.nl/data3/dataid_velden/...

communist de -woord (mannelijk) communisten aanhanger van het communisme; lid van een communistische partij gevonden op http://www.woorden.org/woord/communist communist 1) Aanhanger van het communisme 2) Aanhanger van zeker maatschappelijk stelsel 3) Bolsjewiek 4) Marxist 5) Persoonsbenaming 6) Rode 7) Rooie rakker 8) Rus 9) Voorstander van communisme Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoor En het communisme is: communisme Uitspraak: kɔmyˈnɪsmə het -woord Zelfst. Naamw. politiek systeem waarbij alles van iedereen is gevonden op http://www.woorden.org/woord/communisme communisme Ideologie die gericht is op gemeenschappelijk bezit van productiemiddelen en verbruiksgoederen. Gevonden op http://www.woorden-boek.nl/woord/communi Communisme Politieke stroming, ontstaan uit het werk das Kapitaal van Karl Marx, geschreven in 1848, als een reactie op de door Marx omschreven klassenstrijd tussen de arbeiders (het proletariaat) en de bourgeousie. Volgens Marx zouden de arbeiders via een revolutie de macht overnemen van de welgestelde klasse. De communistische stroming streeft naar een idea Gevonden op http://www.go2war2.nl/nld_begrip.asp Communisme Staatsvorm waarbij de staat (de regering) alles in het land bepaald. Alle bedrijven, winkels, enz. zijn van de staat. Alle mensen zijn dan ook werkzaam bij de staat. Alle Oostbloklanden hadden een communistische staatsvorm, tot in 1989 grote verandering in dit gebied plaatsvonden. Gevonden op http://www.digischool.nl/ak/onderbouw-vm communisme is een vorm van socialisme waarbij de productiefactoren namens het volk beheerd worden door de staat. Particuliere eigendom is (in principe) niet toegestaan. Gevonden op http://www.xs4all.nl/~mkalk/begrip13.htm De SP is trouwens van oudsher een communistische partij.

Een communist is een aanhanger van het socialistische (commmunistische)systeem en daarbij bereid om het systeem met geweld te bereiken en in stand te houden.

Je moet het communisme bekijken als een grote zandwoestijn waar, momenteel niets groeit. Maar waar diep onder het zandtapijt nog een massa water voorhanden is om de grond erboven terug levensvatbaar te maken.

Een ware communist is een rijk iemand die zijn weelde wil delen met anderen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100