Wat draagt Mabel tijdens de herdenking Friso linkerarm? Heeft dat een betekenis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Haar linker, witte, mouw is gemaakt van de sleep van de jurk die zij droeg op de dag dat zij met Friso in het huwelijk trad. Het staat symbool voor de aanwezigheid van Friso. Ze droeg deze jurk ook tijdens de abdicatie van Beatrix in april.

Deze kleding droeg Mabel ook tijdens de kroning van koning. De witte mouw is gemaakt van de stof van de jurk die Mabel droeg op haar trouwdag. Een bijzonder kleding stuk dus dat past bij deze gelegenheid, maar die ook refereert aan de mooie tijd die zij met haar man gehad heeft.

Mabel draagt vaak kleding van het merk Viktor en Rolf. Ook haar bruidsjurk was van dit duo, vandaar dat veel mensen denken dat het daar een verwijzing naar is. Maar deze jurk is gewoon een ontwerp uit de Viktor en Rolf ready-to-wear collectie van najaar 2013. De jurk is iets langer gemaakt voor Mabel, maar verder is het helemaal dezelfde. Het was dus niet ontworpen met de uitvaart van Friso in gedachten. Dat neemt niet weg dat het een mooie symbolische jurk is voor een jonge weduwe.

Bronnen:
http://www.style.com/fashionshows/complete...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100