Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Doet de 'Balkenende norm' afbreuk aan het kwalitatieve niveau van de bestuurders van Nederland?

Als je constateert dat de salarissen in de top van het bedrijfsleven aanzienlijk hoger liggen dan de Balkenende norm', werkt dan genoemde norm niet 'remmend' om goede bestuurders in de regering te krijgen?

Toegevoegd na 10 minuten:
En als deze norm dan remmend werkt, waarom dan deze niet losgelaten om een kwalitatief zo goed mogelijk landsbestuur te krijgen?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
535

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Klopt, daarom is die er ook alleen voor de overheid en semi overheid en aanverwanten. De sleutel voor de top in het bedrijfsleven is ca 40x het gemiddelde loon van de werknemers.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Iemand die in de politiek stapt, doet dat meestal als een soort roeping voor de maatschappij.
Er zijn wel voorbeelden dat topmensen uit het bedrijfsleven de politiek in zijn gegaan, maar dat wil niet zeggen, dat die daarvoor dan ook voldoende capabel zijn.
Overgigens hebben bestuurders in het algemeen veel extra faciliteiten en krijgen ze na hun actieve politieke leven mooie en goed betaalde banen aangeboden.
Ik ben daarom van mening dat de Balkenendenorm en alles wat er extra bijkomt voldoende hoog is om capabele mensen aan te trekken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding