Mogen Wajongers van boven de 50 eigenlijk wel herkeurd worden zoals het kabinet van plan is, terwijl ze 9 jaar geleden uitgezonderd werden ?

Jetta Klijnsma beweert dat niemand uitgezonderd wordt van de herkeuring. Maar als 50-plussers in het verleden uitgezonderd werden, kun je die categorie 9 jaar later hetzelfde recht toch niet onthouden ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Toch kan dat. Ieder nieuw kabinet kan nieuwe regels bedenken en als de wetten waarin die staan worden goedgekeurd, gaan ze voor iedereen gelden die in die wetten worden genoemd. ("Nieuwe heren, nieuwe wetten"). Als ze voor bepaalde groepen niet gelden, moeten die uitzonderingen in de nieuwe regels worden genoemd. Een voorbeeld uit het verleden: zeer lang geleden was er geen helmplicht voor het rijden op een bromfiets. Toen die werd ingevoerd, ging die voor iedereen gelden. Ook voor degenen diei tot dat moment bromfiets hadden gereden zonder helm. Als de hypotheekrenteaftrek op zeker moment wordt afgeschaft, kun je alleen maar hopen dat de 'bestaande gevallen' daarvan worden vrijgesteld, geheel of deels. Maar er is geen enkele garantie dat dit gebeurt, het blijft toch politiek... Ander voorbeeld, de WAO. Al weer jaren geleden was dit een regeling waarin arbeidsongeschikte werknemers met behoud van 75% van het laatstverdiende loon tot hun pensioen gebruik van konden maken. Helaas leverde dit zeer veel misbruik op en het was dus een kostbare regeling. Op dit moment is het een uitgeklede, zeer sobere regeling geworden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100