als je bij de kruidvat parfum uit een doosje pakt om te testen is dit dan diefstal?

als er geen testers staan en je wilt een parfum testen en je pakt die uit een doosje en test en je zet het dan netjes terug is dit dan diefstal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is geen diefstal, maar wordt door de winkelier wel als onbetamelijk ervaren. Je ontneemt namelijk een product (wat vanaf dat moment niet meer als nieuw kan worden beschouwd) zijn nieuwwaarde. Vraag even of er een mogelijkheid bestaat om de geur te testen, daar zijn de verkopers voor, om te helpen.

Ja, in principe wel, je neemt iets af van iemand die betaald voor een grotere hoeveelheid, maar je kunt ook het geurtje onverkoopbaar maken als je de verpakking beschadigd, vraag altijd aan een verkoopster of je het geurtje op de een of andere manier kan testen. Je zal echter niet aangehouden worden op verdenking van diefstal.

Geen diefstal.het is pas diefstal als je zonder te betalen het pand verlaat.inderdaad, ff vragen om te testen is wel zo netjes.

Nee, maar wel onfatsoenlijk. Diefstal = hij die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort wegneemt, met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, wordt, als schuldig aan diefstal, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste 4 jaren of geldboete van de vierde categorie. Diefstal is bijv. 100 gram drop afwegen en, als je zelf het label met de prijs hebt geprint, gauw nog een schep in de zak doen voor je 'm afsluit. Vervolgens de zak afrekenen voor de foute prijs. Op veel plaatsen kan zelf afwegen niet meer omdat de klanten willens en wetens daarmee sjoemelen. Diefstal is ook een mandarijn opeten in de supermarkt die je vervolgens niet afrekent. Diefstal zou ook zijn het flesje parfum meenemen zonder te betalen. Met de handelwijze 'even testen' van een niet-testproduct dupeer je twee personen: - de winkelier die, als hij eerlijk is, dit gebruikte product niet meer kan verkopen voor de normale prijs; - de wellicht minder oplettende klant, die het product dat jij hebt gebruikt om te testen aanziet voor een 'nieuw' product en minder waar krijgt voor zijn geld dan hij vermoed had. De winkelier doet er verstandig aan een testproduct neer te zetten. De klant doet er verstandig aan toestemming te vragen als geen testproduct aanwezig is, zodat de winkelier van een van de producten een testproduct kan maken. Anders bestaat weer de kans dat iedere klant een ander product opent.

Als je gewoon vraagt zullen zij het voorste doosje eruit halen en als nw tester gebruiken voor de klant. Kan je zelf ook doen natuurlijk maar is niet echt netjes en kan een onnodige discussie worden.

Als je kans ziet de verstoven parfum weer terug te krijgen in het flesje, niet. In alle andere gevallen , ja zeker, dat is diefstal, want je eigent je iets toe, wat niet aan jou behoort.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100