Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is elk militaire onderscheiding anders?

Soms zie je een militair met een heleboel onderscheidingen op zijn borst. Zijn die allemaal anders qua kleur en vorm en zit er een systematiek in? Zowel binnen de landen of internationaal? En zijn er mensen die vanaf een afstand kunnen zeggen aan de hand van de kleuren welke onderscheiding het is?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
968

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Elke militaire onderscheiding is inderdaad anders en elke onderscheiding heeft zijn eigen kleur en / of kleurcombinatie, ook is er een een voorgeschreven manier van dragen van de onderscheiding.

Ik heb 1 keer een oud militair mogen ontmoeten die op afstand alle onderscheidingen die voor het Nederlandse militairen waren uit gegeven van afstand kon herkennen, was in 1983, of er nu nog iemand is betwijfel ik daar de hoeveelheid onderscheidingen in rap tempo zijn toegenomen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Zoals bovengenoemd antwoord al aangeeft is inderdaad elke onderscheiding uniek.
De draagwijze (welke komt eerst (= meest links)) en het maximale aantal staat ook allemaal vast.
In de bron vind je alle details.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Antoni
10 jaar geleden
Als de antwoorden punten krijgen, kan de volgorde van de antwoorden veranderen: het antwoord met de meeste punten komt (uiteindelijk) bovenaan te staan. Misschien is dan niet meer duidelijk dat je met "bovengenoemd antwoord" het antwoord van theodbn bedoelt.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding