Kan je op de een of andere manier een persoonlijke vraag stellen aan bijvoorbeeld een lid van het koningshuis?

Ik vraag me al jaren af. Staat koningin Beatrix ook gewoon in de keuken een bak boerenkool te koken met worst. Of besteld ze wel eens chinees.

Ik heb eigenlijk geen idee daarover. En ik vroeg me dus af of je zo iets kan vragen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat kan. Je kan een brief schrijven. Onderstaande tekst is te vinden op de website van het Koninklijk Huis: http://www.koninklijkhuis.nl/globale-paginas/contact/ "De post voor de leden van het Koninklijk Huis kan gestuurd worden naar Paleis Noordeinde. Post voor Prinses Margriet en Professor Mr. Pieter van Vollenhoven kan gestuurd worden naar Huis het Loo. Hier vandaan wordt de post doorgestuurd aan het secretariaat van de geadresseerde. Paleis Noordeinde Postbus 30412 2500 GK Den Haag Huis Het Loo Koninklijk Park 23 7315 AA te Apeldoorn Wanneer u een brief schrijft aan een lid van het Koninklijk Huis, kunt u de volgende aanhef gebruiken: • voor H.M. de Koningin: Majesteit of Mevrouw; • voor Z.K.H. de Prins van Oranje, H.K.H. Prinses Máxima, Z.K.H Prins Constantijn, H.K.H. Prinses Laurentien en H.K.H. Prinses Margriet: Koninklijke Hoogheid; • voor prof.mr. Pieter van Vollenhoven: Hooggeleerde Heer; • voor de zonen van Prinses Margriet en hun echtgenotes: Hoogheid."

Bronnen:
http://www.koninklijkhuis.nl/globale-pagin...

Ja hoor. Je mag Beatrix vanalles vragen. Maar op deze vragen zul je geen antwoord krijgen. Hare Majesteit na vijven. Hoe is de Koningin na 'kantoortijd' te midden van haar gezin? Van tijd tot tijd, in het kader van bijzondere gelegenheden, mag die vraag best eens worden gesteld en dan blijkt dat het moeite kost een door de feiten geschraagd antwoord te formuleren. Koningin Beatrix doet namelijk de grootste moeite om werk en privé-leven strikt gescheiden te houden. In het uitgebreide televisie-interview dat Hella Haasse ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag met haar had, liet de Vorstin daar al geen twijfel over bestaan. Zij zei toen onder meer: "Wat wij, mijn man en ik, proberen te doen is inderdaad ons privé-leven met ons gezin, ook met de kinderen, heel erg te beschermen. Misschien, sommige mensen zeggen wel eens, een beetje te zeer. Het kan ook misschien in de ogen van buitenstaanders wel eens wat krampachtig overkomen, maar het is een kostbaar goed en wij zijn daar zeer op gesteld en we houden het erg graag voor onszelf." http://krant.telegraaf.nl/krant/actueel/beatrix/teksten/beatrix.beatrixprive.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100