Waarom wordt er €7 administratiekosten in rekening gebracht bij een bekeuring?

Op wegmisbruikers hoor ik vaak dat er €7,- administratiekosten worden gerekend voor elke boete die je thuis krijgt.

Maar waarom zou je die €7,- moeten betalen; die kosten zijn toch voor hen (de overheid) toch? Leek mij dat je niet perse dat moet betalen aangezien jij niet hebt gezorgd voor administratiekosten.

Mvg,
Bas

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een vorm van gelegaliseerde diefstal.De boetes zijn hoog genoeg om de medewerkers van CJIB te financieren. Er zou een grote commotie in ons land losbreken als de Belastingdienst euro 7 op iedere aanslag zou mogen zetten om haar medewerkers te financieren. Toegevoegd na 41 minuten: Ter aanvulling: als je een boete krijgt moet je de boete betalen inclusief de toeslag voor de «boeteverwerkingsfabriek». Daar is geen beroep tegen mogelijk. En uiteraard moeten de medewerkers van het CJIB betaald worden. Dit dient echter wel door de overheid te gebeuren die de werkgever is van het CJIB. Ook als het aantal boetes zou teruglopen zou dat namelijk geen gevolgen hebben voor de CJIB medewerkers. Het is onzinnig dat de klanten apart moeten betalen voor deze `dienstverlening` maar het is nu eenmaal verplicht.

Het CJIB heeft medewerkers die ook geld kosten, deze kosten willen ze compenseren met die 7 euro per bekeuring. De daadwerkelijke boete gaat in de staatskas.

Met de opbrengst van de administratiekosten worden de kosten die het Centraal Justitieel Incassobureau maakt voor het innen van de boetes gedekt, aldus het ministerie.

Bronnen:
http://www.nu.nl/geldzaken/2923414/adminis...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100