Mag de gemeente zonder toestemming van huurder winkelpand een toezichtcamera plaatsen ?

De gemeente wil steeds meer toezichtcamera's plaatsen in de binnenstad, zonder enig overleg en houden totaal geen rekening met de privacy.
Nu huur ik een winkelruimte en heeft de eigenaar van het pand toestemming gegeven aan de gemeente om een toezichtcamera te plaatsen op de hoek van de gevel.
Mijn vraag is:
Is de eigenaar van het pand wel degene die toestemming moet/mag geven of had de gemeente bij mij als huurder van dat pand moeten aankloppen voor toestemming ?

Ik zit namelijk niet te wachten op dat gegluur van de Politie de gehele dag middels zo'n camera.

Toegevoegd na 29 minuten:
Ter verduidelijking:
Het gaat mij niet om het toezichthouden met een camera.

Het plaatsen van een camera op mijn winkelgevel is het probleem

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de camera geicht zou zijn op jouw winkel, zou je daar zonder meer inspraak in hebben. Maar aangezien dat niet het geval zal zijn en de camera op het publiek in de straat is gericht,heb jij als huurder van het pand daar geen zeggenschap in. Uiteindelijk komt het de veiligheid in jouw straat ten goede.

Als huurder van het pand niet, maar wel de VERhuurder/eigenaar van het pand. Dus als de verhuurder toestemming heeft gegeven, heb jij niets te zeggen. Hooguit kun je de verhuurder erop aanspreken en in goed overleg tot een oplossing komen.

Hier valt totaal niets tegen te doen zolang de gemeente zich houdt aan de regels zoals vastgelegd in de wet op de privacy. Sterker nog, in het kader van de openbare veiligheid kan de gemeente zelfs de eigenaar van het pand dwingen tot het toelaten van ophangen. Of dit de wereld is die we willen hebben kunt u zelf duidelijk kenbaar maken door uw politieke keuze.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100