Waarom is er zo veel concurrentie tussen verzekeringsmaatschappijen?

Ik vraag het me namelijk al de hele tijd af waarom er zo veel concurrentie is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de meeste verzekeringsmaatschappijen hebben een winstoogmerk. zoals bij alle commerciele bedrijven, wil elk bedrijf natuurlijk zoveel mogelijk winst maken. hierbij moet vaak de strijd met de concurrentie aangegaan worden.

N.a.v. je toelichting bij de vraag. Bij alle commerciele activiteiten is er altijd heel veel concurrentie. Niet alleen bij verzekeringsmaatschappijen maar ook in alle andere bedrijfstakken. Ieder bedrijf wil namelijk continuïteit en dat bereik je door winst te maken zodat je in de toekomst kunt investeren en dat bereik je weer door een zo groot mogelijk marktaandeel te maken (met zo min mogelijk kosten) en dat bereik je weer door zo aantrekkelijk mogelijk te zijn voor je klanten.

zoals al eerder opgemerkt zijn verzekeringsmaatschappijen zeer concurrerend en zoeken zij winst (zo veel mogelijk) zoals elk ander commercieel bedrijf, want vergis je niet: commercieel zijn ze. neem bijvoorbeeld onze verplichte ziektekostenverzekering. in nederland wonen 16 miljoen mensen die allemaal verzekerd moeten zijn en dan heb je de autoverzekering, de brand-verzekering, de wa- verzekering, de glasverzekering, de vakantieverzekering, het zijn er maar een paar van een heleboel. al die premies vertegenwoordigen heel veel geld. zal je zeggen: ze moeten toch ook uitbetalen, natuurlijk, maar dat zijn er een paar en als er teveel betaald moet worden, gaat de premie omhoog, kijk maar naar de ziektekostenpremie die per 01.01.2013 weer omhoog gaat. daarom is er zoveel concurrentie. Toegevoegd na 1 minuut: antwoord: er is veel geld te verdienen, daarom is er zoveel concurrentie!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100