wat doet de overheid allemaal tegen werkloosheid?

welke maatregelen treffen? ben ik erg benieuwd naar.

Weet jij het antwoord?

/2500

- vestigingsvoordelen/subsidies voor bedrijven die zich in de gemeente/provincie of in Nederland vestigen. - subsidies/belastingvoordelen voor bedrijven die mensen uit "moeilijk plaatsbare groepen" (gehandicapten, jongeren, ouderen) in dienst nemen. - aantrekkelijker maken voor werklozen om aan de slag te gaan door uitkeringen te verlagen. - het creëren van gesubsidieerde banen (zie bron): mensen worden aan werk geholpen in de hoop dat men zal doorstromen naar een reguliere baan. - het organiseren van omscholingsprojecten voor (langdurig) werklozen.

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/regel...

Het huidige kabinet in het geheel niets. Die slopen de arbeidsmarkt. Normaal gesproken zal een goed kabinet inversteren in industrieën welke slecht lopen. Zoals op dit moment in de bouw.

De overheid probeert werkloosheid tegen te gaan door te korten op uitkeringen en mensen verplichten te verhuizen als er ergens anders in Nederland werk voor ze beschikbaar is. Ook willen ze het ontslagrecht versoepelen zodat je flexibelere werk contracten krijgt en makkelijker personeel kan vervangen. Plus dat ze de minimumloon willen verlagen zodat je sneller word aangenomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100