Ik heb een nieuwe baan, en ga straks verhuizen naar een huurwoning in een andere gemeente. Maar ik achterlaat een koopwoning. Kan ik subsidie krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien bedoel je huursubsidie. Huursubsidie is afhankelijk van je inkomen, niet van het feit of je een eigen huis hebt. In dat geval is het antwoord : nee, geen subsidie. Misschien kan je nieuwe werkgever helpen ? Je zou je huis kunnen verhuren, zodat je niet én een hypotheek én een huur hoeft te betalen.

Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten. Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Dit hangt af van uw situatie: Woont u alleen of met een partner of medebewoner? Wat is uw leeftijd? Hoe hoog is de huur? Wat voor soort huurhuis hebt u? Hoeveel inkomen hebt u? Ter aanvulling: ook het spaargeld telt mee. Of JIJ in aanmerking komt voor huurtoeslag weet je zo als je hier kijkt: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/informatie_over_toeslagen/huurtoeslag/kan_ik_huurtoeslag_krijgen/kan_ik_huurtoeslag_krijgen of als je je gegevens hier invult: http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/

Waarvoor? Hoogstens kan er in de nieuwe arbeidsvoorwaarden staan dat je na de proeftijd een tegemoetkoming in de verhuis- en inrichtingskosten krijgt als je b.v. meer dan 50km van je nieuwe werkplek woont en ook daadwerkelijk dichterbij komt wonen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100