Hoe heette de Europese Unie vroeger?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De oorsprong van onze hedendaagse Europese Unie ligt in LONDEN en in de TWEEDE WERELDOORLOG. Op 5 september 1944 werd in de Engelse hoofdstad namelijk overleg gevoerd tussen de regeringen in ballingschap van Belgie, Nederland en Luxemburg. Hun gemeenschappelijke doel was destijds het aangaan van een douane-unie. Nadat dit in orde gekomen was, gingen deze drie landen verder. En zo kon op 1 november 1960 het BENELUX-Unie-Verdrag worden ondertekend. Omdat deze unie succesvol was, wilden ook Frankrijk, Italie en West-Duitsland graag aan onze mini-Europese Unie deelnemen. Vooral dankzij de inspanningen van de Fransen Robert Schuman (Minister van Buitenlandse Zaken) en zijn medewerker Jean Monnet komt de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (EGKS) tot stand. Zij treedt officieel op 25 juli 1952 in werking. En Europa gaat weer een stapje verder dankzij de Europese Economische Gemeenschap (EEG), ook wel Euromarkt genoemd. Aan het bovenstaande zestal landen werden Denemarken, Groot-Brittannie, Ierland en Noorwegen toegevoegd. Op het laatste moment werd de Noorse toetreding echter door een referendum onder de eigen bevolking verworpen (in 1972). Daarna kregen wij nog de Europese Gemeenschap voordat Europa het uiteindelijke samenwerkingsverband, de Europese Unie, wist te bereiken.

De Europese Gemeenschap

Voor de EU was er de Europese Gemeenschap.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Gemeenschap

Het begon bij de Europese gemeenschap voor kolen en staal, dit waren de eerste handelsbetrekking tussen een paar EU landen.

Alle antwoorden zijn een beetje fout :-p EG klopt wel, maar daarvoor... Het begon met de EEG, ofwel: Europese Economische Gemeenschap. De EEG werd opgericht op 25 maart 1957 tijdens het verdrag van Rome. Hebben jullie nooit Bassie & Adriaan op reis door europa gekeken? Pas op 7 februari 1992 werd er tijdens het verdrag van maastricht de EG opgericht, maar het verdag zelf trad pas in werking op: 1 november 1993. Pas tijdens het verdrag van Lissabon is de naam Europese Unie gebruikt, het verdag zelf werd getekend op 13 december 2007, maar trad pas in werking op: 1 december 2009.

Bronnen:
Bassie en Adriaan op reis door Europa
Veel verschillende pagina's van Wikipedia.

het is allemaal begonnen met de BeNeLux daarna kwam de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal. daarna de Europese Economische Gemeenschap. Dan de Europese Unie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100